Fà uns dies vam rebre una carta de auna on ens informaven que podíem doblar la nostra velocitat de connexió a Internet pel mateix preu (47? + IVA) durant 2 mesos, aixi que vam trucar per sol·licitar la oferta i al cap de 2 dies vam passar de una connexió de 300/150 Kbps a una conexió de 600/300 Kbps. El día 22 a la zona de Catalunya Auna ha duplicat la velocitat de conexió a TOTS els seus clients i acomulable a altres ofertes, així que ara tenim una connexió de 1024/300 Kbps pel mateix preu. Això ens durarà fins al 14/11/04 que passaran els dos mesos i sen’s acava la oferta inicial, llavors ens deixaràn la linea a 600/300Kbps.

Degut a aquest augment a la velocitat de la connexió he tingut que adaptar el script que utilitzo per gestionar l’ample de banda i quan ja el tenía mes o menys ajustat he fet una prova de stress testing a la connexió, saturant al máxim tant el canal de uplink com el de downlink, aquí teniu els resultats, la zona blava correspón al tràfic interactiu i amb més prioritats (ssh, ack, ping…), la zona verda correspón al tràfic limitat (http, rsync…) i la zona vermella correspón a la resta de tràfic no marcat.

Downlink

downlink

Com es veu a la gràfica, el pic màxim de download és de 143,47 KB/s, amb una mitja de 119,58 KB/s. El límit teóric de 1024 Kbps és 128 KB/s.

Uplink

uplink

En el uplink tenim un màxim de 43,91 KB/s i una mitja de 33,37KB/s, el límit teòric per a 300 Kbps són 37,5 KB/s.

Pròximament publicaré un post amb una petita introducció a rrdtool – el programa que utilitzo per fer les gràfiques – i també publicaré els scripts que utilitzo per gestionar l’amplada de banda, per que ja hi ha uns quants que m’ho heu demanat ;)