Captain Crunch

Durant el viatge a USA vaig fer unes quantes fotos friquis que quan les ensenyo molta gent no entén el significat que tenen per a mi, poc a poc aniré fent posts amb algunes de les fotos i us explicaré el perqué de cada foto, avui començo amb la primera.

Captain CrunchFa més de deu anys anys em van regalar el llibre Approaching Zero de Bryan Clough y Paul Mungo, el títol del llibre en castellà era Los Piratas del Chip (traducció una mica cutre, com casi sempre). Aquest llibre explica històries molt interessants sobre els inicis del phreaking, els primers cucs que es propagaven per xarxes informàtiques, la història del CCC i moltes altres coses de culturilla general del mon underground que ajuden a entendre la mentalitat dels hackers i les inquietuds que ens mouen a indagar i descobrir sistemes que desconeixem, per aprendre el seu funcionament.

És una llàstima, perquè fa 5 o 6 anys li vaig deixar el llibre a algú i no me’l ha tornat i no recordo qui és (si per casualitat estas llegint això i el tens torna-me’l!), però encara recordo moltes de les historietes descrites en el llibre, i una d’elles és la història de John T. Draper, més conegut com a Captain Crunch. El seu nick venia precisament de la marca de cereals que veieu a la foto que em va fer la Laia: Cap’n Crunch.

Fa anys les línies telefòniques utilitzaven el mateix canal de transmissió tant per a la veu com per a la senyalització, així emetent un to de 2600Hz s’aconseguia que l’altre extrem del canal finalitzés la trucada, deixant el canal de comunicació obert per al que havia emès el to. Aquesta marca de cereals regalava un xiulet que correctament modificat podia emetre el to de 2600Hz i que es va popularitzar entre els primers phone phreakers fins que es van construir les Blue Boxes, molt més precises ja que eren capaces de generar el to electrònicament.

Podeu trobar més informació sobre aquest personatge a la seva pàgina personal o a la Wikipedia.

This entry was posted in trips, Uncategorized. Bookmark the permalink.

14 Responses to Captain Crunch

 1. Albert says:

  Osti que bo! Aquest llibre el vaig trobar a una biblioteca de Vilafranca i ja no recordava ni com es deia, ni tampoc l’he trobat mai més…

  Oi que també hi habia la història del virus divendres 13? Que estava dissenyat per infectar els ordinadors dels militars israelians o alguna cosa semblant?

 2. pof says:

  Dons diría que si que apareix la història que dius, però fa molts anys que el vaig llegir i no el tinc a les meves mans per consultar-ho.

  De tota manera tinc molt bon record del llibre, si ara el trobés crec que me’l tornaría a llegir!

 3. Gil says:

  Si cada foto te tanta història esterem impacients per les següents publicacions 😉

 4. Anna says:

  OH! sembla molt interesant el llibre. És molt bona idea això de les fotos amb historia, jo ja espero les pròximes 😉 pq encara que les he vist casi totes lo millor de tot són les histories que expliqueu.

 5. Ivo Sandoval says:

  Ostia tio quins record de llibre, jo el tinc :p jejeje fa molt de temps que mel vaig comprar.
  Quan el trobi (el dec tenir en alguna capça de la mudanza) tel porto.

  Salu2

  PD: encara flipo, remember total.

 6. Jordi says:

  boníssima la foto i la història!!!

  veig que va anar prou bé pels USA :)

  a veure si hi puc anar algun any, m’encantaria veure el típic-tòpic “deep south” xD

  salut!!

 7. Ivo Sandoval says:

  Llastima per que no l’he trobat :( pero de tant remenar he trobat El huevo del cuco que nose si algú l’ha llegit pero es la historia de un astronom molt hippy que descubreix que un hacker li ha entrat per un bug de GNU Emacs (no ho recordo molt be), bla bla bla . . .

  Que si el vols, el tinc per aqui.

  Salu2

 8. pof says:

  De moment tinc overbooking de llibres i poc temps per llegir-los, però quan acabe els 3 que tinc a la cua te’l demanaré :)

 9. sergi says:

  Llàstima que no regalin el xiulet encara… deu ser un xiulet de col·leccionista hores d’ara!!!
  I estaven bons els cereals o que? … clar que tampoc deuen ser fets com els d’abans…
  Jo també tinc ganes de veure més fotos d’aquestes… la plaça del “infinit loop”… etc… molt bé company!!!

 10. dan says:

  ja se que no es el mateix, però aquí tens el pdf aconseguit via pancake’s blog

  http://asklepiodoto.iespana.es/textos/Hackers%202%20-%20Los%20piratas%20del%20chip.pdf

 11. pof says:

  No és el mateix llibre, encara que té un nom sospitosament igual… però no és aquest el que jo dic… l’original el vaig trobar en un TXT amb anglés buscant a google, està aquí:

  http://www.insecure.org/stf/approaching_zero.txt

 12. pof says:

  Ohh!!!! Tinc uns amics q no mels mereixo!!! M’acaba d’arribar un paquetillo amb el llibre Approaching Zero, versió original amb anglés!!! Estic flipant :’)

 13. Ivo Sandoval says:

  Tot arriba mussol, encara que amb una mica de lag 😉

 14. Anna says:

  Gaudeix de la lectura!!
  Va ser fins i tot divertit buscar el llibre 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>