Google Secure Access

Google ofereix una VPN wifi segura, molt similar al servei de HotspotVPN ($9/mes) però gratis.

Tot el tràfic que el usuari genera en connectar a una xarxa wifi s’envia encriptat cap als servidors de Google, que reenvien la petició de l’usuari al seu destí i retornen la resposta encriptada a l’usuari. D’aquesta manera s’evita que algú esnifi les dades que l’usuari envia en clar a través de la xarxa wifi, com per exemple els passwords de servidors POP, telnet o serveis que no utilitzen encriptació.

Com sempre, Google pot tenir dues cares: El àngel salvador que ens ofereix gratuïtament aquest servei o el evil bastard que ho fa per a guardar dades del usuari per posteriorment bombardejar-lo amb publicitat contextual enfocada als seus gustos.

A la política de privacitat Google assegura que no guardarà informació que pugui identificar a l’usuari de forma única, però sí dades estadístiques com URLs accedides, temps de duració de sessió, etc…

Es pot descarregar el client para winXP aquí, però pel que sembla de moment només es pot utilitzar des de Califòrnia.

Més informació a les FAQ.

This entry was posted in security, wireless. Bookmark the permalink.

3 Responses to Google Secure Access

 1. Dan says:

  De tot això tb n’he parlat una mica aquí. Sembla ser que la publicitat personalitzada és un dels seus objectius, però per altre banda tb hi ha el WiFi gratuït.

  Qui hi guanya? Ells? O nosaltres?

 2. pof says:

  Google és una empresa, i com a tal tots els seus productes tenen una cara oculta que la majoría de vegades es basa en la recolecta de dades de l’usuari per a oferirli targeted ads.

  La diferència entre Google i altres empreses està en que sap fer les coses basant-se amb estàndards oberts, amb interficies amigables i senzilles d’utilitzar, i que generalment genera un retorn (ja sigui amb una aplicació o un servei gratuït) per a la comunitat.

  Ja veurem en que es converteix Google en el futur, amb la quantitat de dades personals que tenen amb els diferents serveis que ofereixen enllaçant-los entre si (adsense, gmail, orkut, google talk…) pot ser molt bó o molt dolent, mai se sap, només el temps ho dirà :)

 3. pof says:

  Estic llegint que molts llocs associen la idea de Google Secure Access com a “la conexión wifi gratuita de Google“. No és aixó, Google no proporciona cap connexió wifi gratuita aquí (només a San Francisco, sobre la xarxa sostinguda amb publicitat de Feeva), simplement és un client de VPN com ho pot ser el mateix q porta integrat el windows, com el openvpn, com el vtun o com qualsevol altre software, que a més va lligat a un servidor de VPN pròpi de google. El servei és gratuit, fins ara hi havien empreses que donaven exactament el mateix tipus de servei però de pagament (xej, HotspotVPN, JiWire Spotlock, WiTopia personalVPN…), es tracta simplement que tu quan et connectes a una xarxa wifi (sigui gratuita o de pagament, dona igual) pots utilitzar google per fer un “túnel” xifrat per on passen totes les dades que tu envies cap a internet, de manera que el vehí no les pot capturar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>