Desde fa un temps que tinc curiositat sobre els sistemes que s’utilitzen per a proporcionar connexió a Internet als usuaris de línies ferroviàries mitjançant tecnología wi-fi, ja que actualment no hi ha expectatives de que arriben al nostre país tecnologies com EV-DO i encara no hi ha desplegada cap xarxa WiMax que tingui capacitat per a cobrir les necessitats d’aquest tipus de servei, on el tren viatja a alta velocitat per gran part del territori, passant per túnels i zones geogràfiques on es difícil fer arribar certes ones radioelèctriques… molts ho haureu notat si heu intentat conectar-vos amb gprs als trens, has de tornar a connectar después de sortir de cada túnel.

Avui he llegit una noticia sobre una companyia anglesa que ofereix connexió amb wi-fi als seus trens, on es comenta que el tren està connectat amb un enllaç a Internet via satèl·lit i que s’utilitzen múltiples enllaços GSM/GPRS en les zones on es perd la cobertura del satèl·lit. Per molt cutre que sembli així es com ho fan, pel que comenta la noticia ho fan amb una solució desenvolupada per una empresa sueca anomenada Icomera, especialitzada en proporcionar connexió wireless als trens.

Una altra cosa que m’ha sobtat és que la companyia de trens anglesa ofereix accés gratuït als passatgers de primera classe, mentre que tarifica la connexió als usuaris de segona…. i penso jo, qui m’impedeix associar-me a un AP d’un vagó de primera si estic amb segona i la meva tarjeta wireless té més potència que la dels veïns? També m’agradaría veure com ho fan per evitar aquesta situació… si es que la eviten d’alguna manera o confien en la bona fe dels passatgers de segona. A veure si haurem d’anar a Anglaterra només per pujar al tren!