Carcasa per a HD extern USB

Ahir em vaig comprar una carcasa ConStar ST-2312B2 USB 2.0 i un disc dur Maxtor de 200Gb (7200 RPM i 8Mb buffer). La veritat es que estic bastant content amb l’invent, que em permet transportar una bona quantitat d’informació i amb un preu raonable (41 euros la carcasa i 89 euros el disc). La capsa és tota d’alumini i dissipa bastanta calor, sobre tot quan el disc porta una bona estona funcionant, al hivern podrà servir d’estufa :)

El disc IDE treballant a través de USB 2.0 (480Mb/s) dóna una tasa de transferencia molt acceptable:

# hdparm -tT /dev/sda
	
/dev/sda:
 Timing buffer-cache reads:  1144 MB in 2.00 seconds = 571.23 MB/sec
 Timing buffered disk reads:  60 MB in 3.05 seconds = 19.64 MB/sec

Li vaig fer 2 particions, una ext3 de 6Gb al principi del disc (per poder instalar-hi un linux si algun dia em fa falta arrancar per USB) i la resta de disc (194Gb) en una partició FAT32, si has llegit bé: FAT32. La partició FAT32 la vaig haver de fer desde Linux, ja que WinXP no et permet fer particions FAT32 mes grans de 32 Gb (t’obliga a utilitzar NTFS si la vols més gran), però si que les reconeix si les formateges amb un altre S.O., em sembla que el límit per a una partició FAT32 es de 2 TeraBytes. D’aquesta manera puc utilitzar-lo per llegir i escriure dades desde els dos sistemes operatius.

This entry was posted in gadgets, personal. Bookmark the permalink.

3 Responses to Carcasa per a HD extern USB

 1. […] Això de montar les particions automàticament era un tema que em volia mirar, ara que m’he comprat el HD USB ja que trovo que és més còmode que montar-les a mà, la veritat es que mai […]

 2. Pedro says:

  Mussol, estic pensant en fer una compra similar a la teva. Me podries indicar con vas comprar aquests components?? Els preus estan de conya.

 3. pof says:

  Tot i que no m’agrada fer-li publicitat ho vaig comprar al pcgreen i ja fa una bona temporadeta, així que suposo que ara el disc serà una mica mes econòmic fins i tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>