Ahir per la nit vaig estar jugant amb el meu Linksys WRT54G, i vaig provar la versió 1.4 de HyperWRT, fins ara el millor firmware que he vist per a aquest dispositiu.

La filosofia d’aquest firmware és proporcionar el firmware més proper possible a la última versió del firmware original de LinkSys, amb petites modificacions, molt minimalistes que el fan molt, però que molt potent: Navegant pels menus de configuració es poden veure les característiques que afegeix HyperWRT i que no s’obtenen a través del firmware origina, que són les següents:

· Potencia de transmissió ajustable de 0 a 84mW
· Possibilitat de seleccionar l’antena (dreta, esquerra i auto) per a RX i TX
· 13 canals disponibles
· Protecció ‘Boot Wait’: Quan s’activa el “Boot Wait” el router espera 5 segons quan reinicia amb un servidor TFT escoltant als ports Ethernet, aixó permet que si al flashejar un firmware nou ‘la caguem’ podem poguem tornar a carregar-li el firmware correcte a través de TFT mentre es reinicia utilitzant un client TFTP.
· Accés shell a través del interface web
· Scripts configurables de startup i firewall
· Possibilitat de consultar uptime i cpuload via web
· Botó de reboot, via web
· Fa visibles les noves característiques ja disponibles al firmware de linksys, però que no son accessibles via web al firmware original.
· I finalment, la joia de la corona, suport de Addons :

El firmware deixa uns 4300 kB de ram disponible per a carregar aplicacions un cop el router ha arrancat, aixó ens permet poder descarregar els nostres pròpis paquets amb wget i carregar-li aplicacions sense haver de flashejar-lo de nou. Evidentment, aquestes aplicacions que carreguem en ram desapareixen quan rebotem el router, però podem allotjar un tar amb les nostres modificacions en un servidor web i fer un script de startup que es descarregui el tar i el descomprimeixi per tornar a tenir les aplicacions después de rebootar.

Amb aixó podem fer-nos el firmware ‘a mida’, ens dona tota la potència per carregar-li les aplicacions que vulguem sense por de fer malbé el router, ja que tot es carrega en ram.

Per compilar les aplicacions per al Linksys, necessitarem un cross compiler que ens permeti compilar per a arquitectura MIPS, però si no volem cap aplicació molt específica, podem aprofitar els paquets de OpenWRT! Per fer-ho només haurem de descomprimir el paquet ipkg com si fos un .tar.gz i extreure els fitxers que necessitem del arxiu data.tar.gz que trovarem dins del ipkg. Jo ja li he carregat unes quantes coses, ara estic lluitant per que em funcioni el chillispot.