i-mate PDA2k photo 1Finalment m’he decidit, la setmana que ve compraré el nou Pocket PC Phone [review especificacions] que fa tant de temps que persegueixo, però ara que ja tinc els diners estalviats i he evaluat totes les posibilitats em sorgeixen les inquietuds que com a early adopter no puc resoldre, ja que és molt dificil trobar algú que hagi provat el producte i tingui els coneixements suficients com per a resoldre els meus dubtes.

Aquest Pocket PC Phone el fabrica HTC –un fabricant de handhelds Taiwanés– sota el nom HTC Blue Angel però el distribueixen altres empreses (T-Mobile, Qtek, O2, Vodafone, etc) cadascuna amb el seu pròpi nom comercial: Qtek 9090, XDA III, XDA IIs, MDA III, CU928, I-Mate PDA2k, VPA III…

El telèfon porta un Windows Mobile 2003 Second Edition, i us preguntareu “Qué? El pof amb un Windows??” donçs sí, si algú em sap dir algún telèfon amb aquestes característiques però que porti un altre sistema operatiu que m’ho digui ja! , jo he buscat i no he trobat res que se li aproxime (NOTA: El Treo 650 no porta wifi). El vull amb wifi integrat, ja que el slot SDIO l’utilitzaré per connectar-hi un GPS, i no, no vull un teléfon sense wifi per posar-li wifi per SDIO i un GPS bluetooth, perque no vull haver d’estar pendent de dos bateries. Digue’m tiquis-miquis :P

El wifi + GPS, evidentment serà per fer wardriving, aixi que un dels meus dubtes existencials és si el chip wifi que porta integrat el telèfon serà compatible amb el ministumbler. Algú ho sap? On puc trobar aquesta informació? A les especificacions del fabricant nomes diuen “IEEE 802.11b compliant” :(
Espero que funcioni be, ja que no conec cap altre software per PocketPC que et permeti capturar la posició dels APs que trova amb un GPS. Si algú en sap alguna cosa, agraïria qualsevol suggeriment.

i-mate PDA2k photo 2Una altra de les raons per les que he triat PocketPC és per que vull utilitzar el Pocket Skype per a fer trucades a altres usuaris de Skype (aixi em surt gratis) i utilitzar SkypeOut per a les trucades a números fixes, a mòbils en “horari car” o a l’extranger i també quan viatgi, per no haver-me de preocupar mai més d’activar el roaming.

El telèfon bé equipat de serie amb un headset, que utilitzaré per a escoltar música (mp3, wma, acc, amr…), per tant em compraré una tarja SD de 1Gb, que ara surten per uns 100? i així també podré almacenar-hi fotos i videos fets amb la camara digital incorporada. Aixi que pròximament em montaré un moblog ;)

Un telèfon com aquest es mereix una bona funda, les que més m’agraden son aquesta de pell i aquesta de neopré, a la de pell tinc clar que cabrà, però a la de neopré no ho tinc tan clar, i això que és la que més m’agrada de les dues i crec que el mòbil anirá més protegit amb aquesta… a la web oficial no posa les mides, pero em sembla que són aquestes: 90 x 128 x 23 mm i el telèfon fa 71,6 x 125 x 18,7 mm, per tant sí que hauría de cabre.

I això no és tot… també em vull comprar altres accesoris: carregador per al encenedor del cotxe, pack de bolis (stylus), i potser un headset bluetooth, però això encara no ho tinc massa clar… algú me’n sap recomanar un de bó? També vull una bateria adicional, però encara estic intentant descobrir la diferència entre aquesta i aquesta, em sembla que acabaré trucant a Expansys i acrivillant-los a preguntes :)