Nova versió del classificador de QoS

Ahir vaig estar jugant una estona més amb el script per prioritzar tràfic i li he fet unes quantes modificacions:

· He afegit una classe interior (pare) al downlink que conté les dues classes de menys prioritat (bulk i limited), d’aquesta manera aquestes dues classes nomes poden agafar amplada de banda del pare i permeten que la classe prioritaria sigui encara més prioritaria.

· He afegit els paràmetres burst i cburst a un valor bastant alt (12k) a la classe d’alta prioritat, la resta de classes obtenen el valor mínim possible calculat automàticament. D’aquesta manera les comunicacións amb VoIP envien més quantitat d’informació quan s’està enviant la ràfaga de tràfic de la cua més prioritaria i no es talla la veu si tenim el enllaç saturat per tràfic d’altres classes.

· He afegit una classe especial per al uplink de HTTP, aquesta classe permet que el tràfic que envía cap a internet el servidor web intern va ràpid encara que tinguem el bittorrent funcionant.

· Finalment, he afegit un exemple de com marcar el tràfic del joc on-line wolfenstein enemy territory, a petició del Daniel, el meu company de pis que vol tenir sempre el millor ping 😉

Aquí us podeu descarregar la nova versió: QoS bandwidth classifier v1.1.

This entry was posted in linux, pofHQ. Bookmark the permalink.

9 Responses to Nova versió del classificador de QoS

 1. Enric says:

  Fa molt temps que cercava una cosa així. Acabo d?incorporar-lo al meu firewall IPCop 1.4.0 i no m?ha donat cap error d?execució. Espero que es noti. Gràcies.

 2. pof says:

  Per a notar-ho hauries de ferte alguna gràfica per poder diferenciar el tràfic de cada classe, és la millor manera de veure-ho. Aquí tens un exemple, i aquí els scripts per montar-ho. Espero que et sigui util, si tens qualsevol dubte o suggerencia ja saps :)

 3. Toni says:

  Voldria saber si se pot prioritzar paquets segons la seva destinació/procedencia (ip externa). Ho dic pq la telefonia IP (VoIP en protocol SIP) sempre ataca a una mateixa makina per cada trucada que fa. Aquesta makina es el servidor VoIP i per tant sempre es la mateixa IP.
  Es pot fer que tot lo que entre i surtigue de la xarxa tingue la maxima prioritat sempre que vingui o vagi a la IP externa?

  merci

 4. pof says:

  Toni: Si que es pot, només has d’afegir la IP externa a la llista de PRIOHOST.

 5. d’aquesta manera sería molt mes fàcil prioritzar-lo amb QoS fent servir per exemple aquest script classificador. Això permetria poder utilitzar progràmes […]

 6. pofHQ says:

  QoS bandwidth classifier v1.2

  He penjat la versió 1.2 del script per prioritzar l’ample de banda, el tinc funcionant sense problemes al firewall de casa desde el mes d’octubre, però se m’habia oblidat penjar-la aquí i avui hi he pensat.

  Incorpora tres canvis r…

 7. tictacbum says:

  diria que a la linia 114 s’ha de canviar:

  UP_KBPS=$(($UPLINK / 8)) # uplink in kbps

  i deixar-ho:

  UP_KBPS=($UPLINK / 8) # uplink in kbps

  a mi no em feia bé el calcul..

 8. tictacbum says:

  el mateix a la linia 130

 9. tictacbum says:

  el dissabte a les 4 de la matinada no és el millor moment per mirar-se scripts 😉
  el canvi que comentava ahir no es correcte, però em sembla que no s’ha de dividir per 8 la velocitat, doncs ja la introduïm amb kbps, jo ho he deixat amb:

  UP_KBPS=$UPLINK i DOWN_KBPS=$DOWNLINK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>