Els usuaris de Gentoo us haureu trobat alguna vegada amb el típic problema dels mòduls de perl que no estàn al portage, ho resumeixo per als que no saben de que va el tema: Quan volem utilitzar un script en perl que depèn d’algún mòdul que no està al portage, s’ha de recurrir a CPAN per a instal·lar-lo, això comporta que el mòdul no quedi registrat al sistema de paquets i per tant es fà tediós de mantenir (actualitzar, desinstal·lar…), i no cal dir el sarau que es monta quan el mòdul que volem instal·lar té dependències d’altres mòduls (que poden o no estar al portage).

Per fí he trobat la sol·lució, es diu g-cpan.pl i és un petit script (inclòs al portage) que genera el ebuild per al mòdul de CPAN que necessitem i l’instal·la al sistema registrant-lo al sistema de paquets i portant el control de dependències automàtic (si estàn a portage les agafa del portage, si no crea el ebuild per a la dependència i la instal·la igualment).