PowerG8 APSi… heu llegit bé, 1 Watt és la potència que dóna el PowerG8 AP, que estarà disponible a tavés de la web de Netgate a partir del mes de Febrer. Aquest AP permet utilitzar simultàneament dues bandes de freqüències, la de 802.11b/g a 2,4 Ghz i la de 802.11a a 5,8Ghz a més està preparat per a instal·lar-lo a l’exterior i pot ser alimentat a través de power over ethernet.

Utilitza un xip Atheros que suporta els últims estàndards i fins i tot alguns drafts com per exemple IEEE 802.11e,h,i,j, porta un processador MIPS a 220Mhz i té 16Mb de RAM i 4Mb de flash.

El preu es una mica elevat ($650) i tal com diu a la web, ha de ser instal·lat per un expert per a no sobrepassar els límits establerts per la FCC a estats units. Aquí a espanya emetre a 1 Watt a 2,4 Ghz és completament il·legal, així que no té molt de sentit comprar-ne un… però m’ha fet gràcia posar-ho aquí per que sabía que als USA el límit legal és d’un watt PIRE, però mai havía vist cap AP capaç de donar un watt de serie sense cap amplificador extern.