Gràcies a un comentari de Pedro he arribat a aquest article de el mundo que parla sobre un estudi elaborat per IDC i Intel on es comenta que Europa és líder en nombre de hotspots, amb un total de 25.000, i es preveu arribar als 110.000 hotspots europeus al 2008 gràcies als més de 50 operadors (WISP) establerts.

Per altra banda, he llegit en aquest post de the wifi blog que segons JiWire –un dels directoris de hotspots més complert– actualment al món hi ha 50.000 hotspots, i s’arribarà als 100.000 hotspots mundials a finals del 2005.

Fixant-nos amb les dades anteriors, podem deduir que actualment la meitat dels hotspots del món estan a Europa.
També podem treure altres conclusions, si mirem el nombre de hotspots a Espanya veiem que entre Telefónica, Swisscom i Kubi sumen un total de 553 hotspots operatius, així que a Espanya hi ha un 1,10% dels hotspots que hi ha a Europa, encara que segons JiWire a espanya hi ha 1073 hotspots, un 2,14% dels hotspots europeus.

També segons el top 10 de JiWire Estats Units és el país amb més hotspots, amb un total de 21.033. L’altre dia comentàvem que Wayport té 6300 hotspots i T-Mobile 5300, per tant podem afirmar que Wayport té el 12,6% dels hotspots que hi ha al món, i el 29,9% dels hotspots que hi ha a USA, mentre que T-Mobile te un 10,6% dels hotspots mundials i un 25,2% dels hotspots de Estats Units.

No sé que tindran de cert totes aquestes estadístiques, però si més no és divertit relacionar les dues fonts i es poden extreure coses curioses, com per exemple que només a Londres hi ha més hotspots que en tota Espanya :P