Indagacions sobre el protocol de Skype

skype logoFa uns dies a Kriptopolis es qüestionava la seguretat de Skype, ja que teòricament utilitza RSA per a intercanvi de claus i AES per al xifrat de les dades, però com el protocol no és obert ens hem de fiar del que diuen els seus desenvolupadors i no es pot comprovar que la implementació sigui la correcta. Moltes empreses son reticents al ús de skype per que els preocupa la seva seguretat, per això Simson Garfinkel va fer un informe analitzant la seguretat del protocol (sense conèixer-ne les especificacions), que es pot descarregar aquí.

Ahir a Slashdot ens anunciaven un altre estudi que dóna una explicació general de com funciona el protocol de Skype i una explicació més profunda sobre la capacitat de traspassar NAT i els algoritmes de compressió d’àudio que utilitza Skype. Ha estat realitzat pel departament d’informàtica de la universitat de Columbia i es pot descarregar aquí.

This entry was posted in security, voip. Bookmark the permalink.

2 Responses to Indagacions sobre el protocol de Skype

  1. Agustín says:

    Interesante… el martes va Zenstrom (el de Skype) a Madrid a participar en un coloquio. Pensaba preguntarle sobre esas cositas.

    Por cierto, mañana voy a Barcelona (lo he confirmado hace pocos minutos) ¿Hay tiempo para un café? seistrescerosietesietecincounocuatrodos

  2. pof says:

    Menos mal que tienes el enlace de skype me! en tu blog 😉
    Nos vemos a las 14h!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>