Una de les features que m’agradaria que tingués Skype i que no té és que directament marques el tràfic de les converses amb ToS Minimize-Delay, d’aquesta manera seria molt mes fàcil prioritzar-lo amb QoS fent servir per exemple aquest script classificador. Això permetria poder utilitzar programes peer-to-peer al mateix temps que Skype en la mateixa màquina.

Fins ara la meva solució per a obtenir màxima prioritat en el tràfic de Skype es basa en donar-li màxima prioritat al meu portàtil (des-d’on faig la trucada) durant el temps que estic utilitzant Skype per parlar, i tornar-lo a deixar amb prioritat “normal” un cop finalitzada la trucada IP. D’aquesta manera, mentre estic parlant a través de Skype amb el portàtil no puc tenir el peer-to-peer funcionant, encara que no em molesta si el té alguna altra màquina de la xarxa. Però com comprendreu la solució és lletja.

Quan vaig fer els scripts per a gestionar el QoS vaig estar buscant la manera de filtrar el tràfic de Skype i no ho vaig aconseguir, no segueix cap patró que ens permeti identificar-lo fàcilment utilitzant només iptables, però avui finalment he trobat la solució: l7-filter, un classificador de paquets per a Linux a nivell d’aplicació (capa 7).

Segons el que he llegit fins ara es tracta de parxejar el kernel i les iptables, per poder utilitzar aquesta sintaxis:
-m layer7 --l7proto skype, amb el patró que reconeix el tràfic de Skype, que encara no està massa depurat. Quan tingui temps per muntar-ho al firewall ja us contaré que tal funciona.

Val a dir que aquesta solució es d’aquelles de matar mosques a canyonassos, però ja que Skype ens ho vol posar difícil i no ens marca els paquets amb ToS com deia al principi del post, pues ens ho muntem nosaltres per identificar el tràfic de Skype a nivell d’aplicació parxejant el kernel i les iptables :)