Posant-li el turbo al Skype

Una de les features que m’agradaria que tingués Skype i que no té és que directament marques el tràfic de les converses amb ToS Minimize-Delay, d’aquesta manera seria molt mes fàcil prioritzar-lo amb QoS fent servir per exemple aquest script classificador. Això permetria poder utilitzar programes peer-to-peer al mateix temps que Skype en la mateixa màquina.

Fins ara la meva solució per a obtenir màxima prioritat en el tràfic de Skype es basa en donar-li màxima prioritat al meu portàtil (des-d’on faig la trucada) durant el temps que estic utilitzant Skype per parlar, i tornar-lo a deixar amb prioritat “normal” un cop finalitzada la trucada IP. D’aquesta manera, mentre estic parlant a través de Skype amb el portàtil no puc tenir el peer-to-peer funcionant, encara que no em molesta si el té alguna altra màquina de la xarxa. Però com comprendreu la solució és lletja.

Quan vaig fer els scripts per a gestionar el QoS vaig estar buscant la manera de filtrar el tràfic de Skype i no ho vaig aconseguir, no segueix cap patró que ens permeti identificar-lo fàcilment utilitzant només iptables, però avui finalment he trobat la solució: l7-filter, un classificador de paquets per a Linux a nivell d’aplicació (capa 7).

Segons el que he llegit fins ara es tracta de parxejar el kernel i les iptables, per poder utilitzar aquesta sintaxis:
-m layer7 --l7proto skype, amb el patró que reconeix el tràfic de Skype, que encara no està massa depurat. Quan tingui temps per muntar-ho al firewall ja us contaré que tal funciona.

Val a dir que aquesta solució es d’aquelles de matar mosques a canyonassos, però ja que Skype ens ho vol posar difícil i no ens marca els paquets amb ToS com deia al principi del post, pues ens ho muntem nosaltres per identificar el tràfic de Skype a nivell d’aplicació parxejant el kernel i les iptables :)

This entry was posted in linux, voip. Bookmark the permalink.

One Response to Posant-li el turbo al Skype

  1. Isis says:

    la verdad que de toda la parafernalia informática no me he enterado mucho, pero la verdad es que es un coñazo
    no poder bajarte nada mientras hablas con personas atraves del skype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>