A continuació descriuré el procés que he seguit per a connectar la i-mate PDA2k amb linux a través del cable USB, alguns passos son específics de Gentoo, i d’altres específics de la PDA2k, però el procés es pot extrapolar a qualsevol altra distribució de linux i qualsevol altre dispositiu PocketPC.

El primer pas es configurar el kernel amb els mòduls necessaris, cal tenir suport de PPP, USB_SERIAL i USB_SERIAL_IPAQ inclosos en el kernel 2.6. Aquest últim mòdul no té suport per a la PDA2k, per tant haurem de modificar una mica el codi font per a que funcioni.

CONFIG\_PPP=m CONFIG\_PPP\_ASYNC=m CONFIG\_PPP\_SYNC\_TTY=m CONFIG\_PPP\_DEFLATE=m CONFIG\_PPP\_BSDCOMP=m CONFIG\_USB\_SERIAL=m CONFIG\_USB\_SERIAL\_IPAQ=m

Editem el fitxer drivers/usb/serial/ipaq.h i afegim el text marcat en negreta:

#define HTC\_VENDOR\_ID 0x0bb4 #define HTC\_PRODUCT\_ID 0x00ce #define HTC\_HIMALAYA\_ID 0x0a02 **#define HTC\_BLUEANGEL\_ID 0x0a05**

A continuació editem el fitxer drivers/usb/serial/ipaq.c i afegim:

{ USB\_DEVICE(HTC\_VENDOR\_ID, HTC\_PRODUCT\_ID) }, { USB\_DEVICE(HTC\_VENDOR\_ID, HTC\_HIMALAYA\_ID) }, **{ USB\_DEVICE(HTC\_VENDOR\_ID, HTC\_BLUEANGEL\_ID) },**

Tot seguit ja podem compilar els mòduls i fer el make modules_install, ja tindrem els mòduls necessaris per a que tot funcioni.

Quan connectem la PDA2k al USB veurem que es carrega el mòdul ipaq i ens podem comunicar amb la PDA2k a través del dispositiu ttyUSB0.

usb 1-2: new full speed USB device using address 6 ipaq 1-2:1.0: PocketPC PDA converter detected usb 1-2: PocketPC PDA converter now attached to ttyUSB0

Ara instal·larem el software necessari per a poder fer tot el que volem:

# emerge synce synce-multisync\_plugin multisync synce-rra synce-kde

Seguidament, en una consola d’usuari, llançarem el dccm:

$ dccm

NOTA: si volem debugar utilitzarem les opcions -d 3 -f
NOTA2: si tenim password a la PDA hem de llançar-lo amb la opció -p PASSWORD

A continuació establirem la connexió ActiveSync des-de una consola de root:

# synce-serial-config /dev/ttyUSB0 [local-ip-address:remote-ip\_address] # synce-serial-start

NOTA: el serial-config només cal fer-lo el primer cop.

Si tot ha anat bé veurem que s’ha creat la interface ppp0 i que podem fer-li pings a la PDA2k i ja podrem utilitzar les utilitats de SynCE per línia de comandes, com per exemple pstatus que ens mostrara informació del sistema.

A continuació llançarem el synce-trayicon que ens posarà una icona al system tray des-de la que podrem llançar un nautilus per a navegar per l’arbre de directoris de la PDA, veure l’estat de càrrega de la bateria o instal·lar i desinstal·lar fitxers CAB amb el software manager. Podeu veure un exemple en la següent captura de pantalla (clic per ampliar):

SynCE

També hi ha el equivalent per a KDE, per a llançar el tray icon heu d’executar raki i segons tinc entès també deixa navegar pels fitxers des-de konqueror, però jo encara no l’he provat.

Seguidament configurarem el multisync per a sincronitzar els contactes, tasques i calendari amb Evolution 2. Executem multisync des d’una consola d’usuari i anem a File --> New Sync Pair, com a Primer plugin seleccionem Ximian Evolution 2 i com a segon plugin SynCE Plugin. Seleccionem Calendar, AddressBook i Tasks o el que desitjem sincronitzar, acceptem i premem el botó Sync, veurem que automàticament l’Evolution i la PDA2k es sincronitzen, com en la següent captura de pantalla:

Evolution SynCE

I això és tot, espero que com a mínim a algú li sigui tant útil com a mi :D