Ahir per la tarde vaig passar per l'Fnac del Triangle i vaig estar toquetejant el HTC Magician, comercialitzat al Fnac amb el nom de Qtek s100, i també conegut com i-mate JAM, MDA Compact o XDA II mini. Ja fa temps que l'havia vist en fotos, però no hi ha res com tenir-lo a la mà. Es un PocketPC phone ultra petit, té unes dimensions de 10,8 x 5,8 x 1,8 cm i pesa 150 grams; és actualment el més petit que hi ha al mercat.

Vaig quedar encantat de lo be que va la pantalla de 2,8" a 320x240 que fins i tot podia utilitzar amb els dits sense necessitat de llapis, i només subjectant-lo amb una mà. També em va agradar molt la qualitat de la càmera de fotos, de 1,3 megapixels, es nota molt la diferència amb la PDA2k.

Però per desgràcia no tot van ser alegries, la Magician té un parell de coses que fan que no sigui el PocketPC phone perfecte (bé realment són 3 coses si contem que el sistema operatiu que porta és de micro$oft :P): Només té 64 Mb de memòria i no té wifi integrat!!!

Vaig fer-li una mica de stress-testing i vaig començar a obrir-li les aplicacions que porta per defecte... al obrir 3 o 4 coses i intentar fer una foto, no s'obria la aplicació de la camèra per falta de memòria... quin disparat! amb la pda "neteta" sense cap 3rd party software instal·lat, no té prou memòria per a executar simultàniament les aplicacions que porta :(

Finalment, un pocketpc d'aquestes característiques sense wifi és com una paella sense arròs, llavors hem de contar que als casi 600 euros que val li hem d'afegir uns 200 euros més per a tenir una wifi SDIO i una SD de 1GB, que són els complements perfectes per al Magician, en total: uns 800 euros.

Sota el meu punt de vista, qui vulgui un PocketPC phone amb wifi actualment té 3 opcions:

a) HTC Blueangel: Si t'interessa que ho tingui tot integrat, la comoditat d'una pantalla gran i un teclat qwerty incorporat i no t'importa anar amb una PocketPC una mica gran si la comparem amb la resta, aquest és el teu PocketPC phone ideal.

b) HTC Magician + wifi SDIO: Si no t'importa no tenir wifi integrat i no faràs un ús intensiu d'aplicacions que consumeixin molta memòria, però en canvi vols un aparell molt lleuger, petit i fàcil de utilitzar amb una sola mà aquest és el teu PocketPC phone ideal.

c) BenQ P50:Encara no ha sortit a la venta, però ja l'estem esperant com a tigres... processador a 520Mhz, 128 de RAM, teclat qwerty i wifi integrat ---per suposat--- i petitet, però no tant com la Magician ;) Podeu veure més telèfons móbils amb wifi a la [comparativa que vaig publicar](/blog/2004/12/21/divagacions-sobre-pocketpc-phones/) fa un temps. Dels pocket pc phones de HP (ipaqs) ni en parlo, perquè HP no fa més que fer [models](http://www.msmobiles.com/news.php/3745.html) amb poca ram, poc processador i altres cagades varies :(