Gravar converses de skype amb linux

Fa un temps Marilen Corciovei va penjar aquest post on publicava una versió modificada de vsound que permet gravar converses de Skype. Ahir em vaig decidir a provar-lo y vaig veure que algunes coses fallaven, molts cops els interolocutors de la conversa anaven desfassats l’un de l’altre i de vegades ni tan sols es gravava. Després de mirar una mica el codi vaig veure on estava el problema i he implementat un mecanisme molt bàsic de control que sol·luciona el problema de l’audio desfasat i sempre grava correctament la última conversa que hem realitzat. Si us el voleu descarregar el teniu aquí: skype-rec.tar.gz.

Per a executar-lo només cal fer ./skype-rec /opt/skype/skype substituint el path per el lloc on tingueu instal·lat l’executable de skype. La última conversa queda gravada en un fitxer quan es tanca Skype.

Skype-rec funciona de la mateixa manera que vsound, es carrega en forma de lliberería dinàmica amb LD_PRELOAD i substitueix algunes crides bàsiques al sistema com open() read() i write() per guardar la entrada de micròfon i la sortida d’altaveus en dos fitxers separats. Després aquest dos fitxers es barregen amb sox, per tant per a que funcioni també heu de tenir sox instal·lat.

Espero que us sigui útil! :)

UPDATE: Nathan Poznick (kraken), ha modificat la meva versió per a que grave totes les converses i ha reescrit el script per a llançar skype en perl, afegint-li les modificacions pertinents per a que barregi totes les converses que s’han gravat. Podeu seguir la història en el thread original als forums de Skype. La versió de kraken es pot descarregar aqui.

This entry was posted in personal, voip. Bookmark the permalink.

One Response to Gravar converses de skype amb linux

  1. Pof ha penjat al seu blog una versió modificada de l’Skype-rec, un programet per a Linux (desenvolupat originariament per […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>