SkypeAPI per a Linux

Bones noticies: ja ha sortit la primera versió de la API de Skype per a Linux, aquí hi ha un exemple de codi en C++ i un altre en Python, utilitzant l’especificació D-BUS.

Skype també ha anunciat una competició per a programadors, amb un premi de 2000 euros per al guanyador i 6 premis de 500 euros per als finalistes, a més d’una subscripció d’un any al Skype Developers Program que normalment té un cost de 1500 euros. Podeu trobar més documentació sobre la API a la Developer Zone de Skype.

Hi ha també un premi del $1000 USD per a qui programe un plugin per a Asterisk que permeti la interconnexió amb Skype, ara amb la API hauria de ser relativament senzill, tot i que hi ha qui no opina el mateix. Jo crec que seria una opció molt interessant, ja que permetria rebre trucades al numero de SkypeIn o fer trucades amb SkypeOut directament al telèfon SIP i viceversa, es a dir, poder trucar des-de el telefon SIP a usuaris de Skype, sense necessitat de obrir el client de Skype ni tocar tan sols l’ordinador… Algú es veu amb ànims de mirar-s’ho?

I finalment, també sobre Skype però deixant de banda el tema de la API, al Skype Security Center han publicat una guia per al administrador de xarxa que parla sobre com funciona l’autenticació i la seguretat de Skype en general, i aquí hi ha la presentació de Niklas, el fundador de Skype, al VON 2005.

This entry was posted in linux, security, voip. Bookmark the permalink.

2 Responses to SkypeAPI per a Linux

 1. pelacables says:

  Hola,

  no se si m’equivoco, pero skype no es SL, no? així que utilitzar-lo pot suposar un problema en un futur, aleshores, per que fer-lis els deures si ells quan vulguien podran fer el que vulguin amb el nostre codi?

  aix, no se si ho entés bé!!

  salut!

 2. pof says:

  Skype no és de codi obert i fins i tot el protocol que utilitza és propietari, però això no impedeix que tu puguis llicenciar el teu codi sota GPL si vols, encara que utilitzi la seva API.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>