Avui hem interconnectat l’asterisk de casa amb el de l’Esteve. La configuració és bastant senzilla, aquí teniu el nostre exemple. Cal tenir en compte que s’ha de canviar my_secret pel password que desitgeu i pof.eslack.org i tizos.net per les IP’s dels asterisks que vulgueu interconnectar.

Servidor 1 (pofhq):
/etc/asterisk/iax.conf:

; Connectar al asterisk de l'esteve per IAX [tizos] username=tizos host=dynamic type=friend secret=my\_secret context=default auth=plaintext register =\> tizos:my\[email protected]:4569 ; Permetre que esteve es connecti a mi [eslack] username=eslack host=dynamic type=user secret=my\_secret context=default auth=plaintext

/etc/asterisk/extensions.conf:

[tizos-out] exten =\> \_159.,1,Dial(IAX2/tizos:my\[email protected]/${EXTEN:3},60,r) exten =\> \_159.,2,Hangup

S’ha d’incloure tizos-out al context default, o al que fasi servir l’usuari que volem que pugui trucar cap a l’altre asterisk.

Servidor 2 (tizos):
/etc/asterisk/iax.conf:

; Connectar al asterisk del pof per IAX [eslack] username=eslack host=dynamic type=friend secret=my\_secret context=default auth=plaintext register =\> eslack:my\[email protected]:4569 ; Permetre que pof es connecti a mi [tizos] username=tizos host=dynamic type=user secret=my\_secret context=default auth=plaintext

/etc/asterisk/extensions.conf:

[eslack-out] exten =\> \_159.,1,Dial(IAX2/eslack:my\[email protected]/${EXTEN:3},60,r) exten =\> \_159.,2,Hangup

S’ha d’incloure eslack-out al context default, o al que fasi servir l’usuari que volem que pugui trucar cap a l’altre asterisk.

Finalment, per trucar d’un asterisk a l’altre s’ha de marcar 159+numero, on numero és el número de la extensió interna on volem trucar. Podeu canviar el 159 a la configuració pel número que més us agradi.