vim i UTF-8

vimAl canviar la codificació del blog de latin1 a utf-8 m’he trobat amb que no podía editar amb vim desde la shell perquè els caràcters especials apareixien mal codificats, la sol·lució ha estat llançar el vim des d’una uxterm i configurar-lo amb:

:set encoding=utf8
:set fileencoding=utf8

Ara em falta trobar la manera de fer-ho amb una aterm.

This entry was posted in linux, pofHQ. Bookmark the permalink.

4 Responses to vim i UTF-8

 1. sergi says:

  iep mussol!!! felicitats pel canvi de look!

 2. plue says:

  Hola, m’agradaria saber si també soluciones els problemes amb els noms de fitxers al tenir accents i simbuls raros. Perque a mi el nautilus, el sistema de fixers i la consola crec que entenen els simbuls cadascu a la seva manera.

  Vinga!

  (gentoo)

 3. pof says:

  Això que dic només serveix per vim, jo no uso nautilus i mai m’he trobat amb aquest problema però pel que comentes crec que el que necesites és suport d’UNICODE en consola, amb gentoo és molt fàcil, al /etc/rc.conf posa-li UNICODE=yes, a veure si hi ha sort i és això.

 4. plue says:

  Aleshores dec tenir el mateix problema que tu. Jo usu el xfce-extra/Terminal i no hi ha forma de escriure cap accent ni cap cosa rara, aleshores per el que dius es cuestio que aquest suporti Unicode? provare amb el uxterm viam, pq la consola no m’importa pq no l’usu per ordenar fitxers ni re. Pero el terminal grafic siiii! 😛

  Aixi que si ho consegueixes amb l’aterm ja molaria mes…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>