Wifi a trens i estacions de servei

Segons informa CDT Internet, la RENFE podría posar en marxa el servei de connexió a Internet a través de wifi abans de que acabe el 2005.

El projecte, que fa casi un any que està en proves a les línies AVE Madrid-Lleida i Madrid-Sevilla, utilitza backhaul via satèl·lit i wifi per redistribuir la connexió a través dels vagons. A l’Octubre de 2004 deien que estaría disponible en 4 mesos; pel que sembla ara encara no està disponible, però afirmen que si ho estarà abans de que acabi el 2005. A veure si aquest cop és veritat!

Una altra sorpresa que ens comunica blogWimax, és que aviat tindrem servei d’accés a Internet via wifi a les gasolineres del grup Repsol-YPF: Repsol, Campsa i Petronor. Pel que sembla aquestes àrees de servei es convertiran en hotspots de la Zona Wi-Fi de Telefonica, podeu veure les tarifes de connexió aquí.

This entry was posted in wireless. Bookmark the permalink.

4 Responses to Wifi a trens i estacions de servei

 1. Dan says:

  Mai he acabat d’entendre això dels HotPots de pagament… tan hi guanyen? No els hi sortiria més a compte oferir-ho de gratis, només per la bona publicitat que els hi genera?

  Realment molta gent pagarà per poder-se conectar dsd una gasolinera?

  Jo penso q hauria d ser gratuït, hi guanyariem tots.

 2. pof says:

  Personalment opino que els WISP acabaran tirant cap a un model flat-rate o amb micropagaments per connexió (sense límit de temps ni de tràfic), però a Europa encara falten uns anys per a que veiguem això.

  El model de negoci en torn a les gasolineres sorgirà quan la gent necessiti actualitzar els mapes del seu GPS o adquirir informació del trànsit en temps real per sincronitzar-la amb el GPS i calcular la rúta més optima en funció del tràfic. Pensa amb un accord entre Timofonica i TomTom per exemple, per a que tots els usuaris de TomTom puguin obtenir aquet servei desde les gasolineres Repsol… el servei wifi a les gasolineres estarà més enfocat a aquest tipus d’usuari (transportistes, taxistes, viatjants…) que no pas a l’usuari final que vulgui entrar al messenger o baixar-se el correu.

  Ja veurem com va evolucionant la cosa.. però tal com estan els preus avui en dia, surt més a conte una tarifa plana 3G/GPRS.

 3. carles says:

  Hola! Aprofitant que he vist aquest post voldria saber si coneixeu d’algun soft de simulació per a scenaris wifi o wireless, a poder ser lliures…
  Gràcies!

 4. Blackhold says:

  soms a 2 de Gener del 2007 i encara no pots anar de barcelona a girona amb un peu a la via i l’altre a la cyberxarxa :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>