Acabo d’actualitzar el servidor web (apache) i el servidor de BBDD (MySQL) del servidor que hospeda aquestes pàgines, el layout a disc de la configuració d’Apache sobre Gentoo ha canviat una mica en la última versió estable, els passos per a fer l’upgrade están a la guía Upgrading Apache (Gentoo), i també, l’upgrade de 4.0.x a 4.1.x de MySQL no és directe, els passos per fer l’upgrade están a la guía Upgrade guide to MySQL 4.1.x (Gentoo).

De pas he aprofitat per posar el mod_security a apache, amb Gentoo és molt simple d’instalar:

# emerge mod\_security

mod_security

Un cop instalat s’ha de configurar al fitxer /etc/apache2/modules.d/99_mod_security.conf, on hi ha alguns exemples mínims. Per habilitar-lo cal afegir -D SECURITY a la variable APACHE2_OPTS del fitxer /etc/conf.d/apache2.

Si voleu saber més sobre mod_security us recomano donar-li una ullada a la presentació que Daniel Fernandez i Christian Martorella van fer a la WhatTheHack’05.