Miniposts, bookmarks i clipblog

Fa un temps vaig crear una nova categoria al blog per fer un experiment i encara no n’havia parlat fins ara per que no tenia massa clar si li donaria ús o no, es tracta de la categoria minipost on en el moment de publicar aquest article hi ha 8 mini-posts. En principi és una categoria especial, que no apareix a la portada ni als feeds (rss, atom) i la vull usar per emmagatzemar informació que em fa gràcia tenir al blog, però que no considero important com per a publicar-la a portada, simplement per que és un enllaç per recordar, una tonteria que m’ha fet gràcia o algo que m’he de mirar amb més calma però pel que sigui no he tingut temps… així que totes aquestes coses acaben a la categoria mini-post. Aquesta categoria té un feed rss propi on us podeu sindicar si voleu llegir els meus miniposts.

També he afegit dues seccions noves: Bookmarks i ClipBlog. La secció Bookmarks és un mirror del meu del.icio.us, i la secció ClipBlog és un mirror del ClipBlog de Bloglines on guardo els posts que llegeixo a altres blogs que considero interessants. Aquestes seccions també tenen un rss propi on us podeu sindicar: Bookmarks rss i ClipBlog rss

Perquè he fet això? Doncs perquè així des de la capsa de cerca del meu blog tinc un lloc unificat per buscar també als enllaços que publico a del.icio.us i als clips que faig a bloglines. La idea inicial va sorgir perquè bloglines al teu clipblog només et mostra els últims 20 clips, i no permet fer cerques als clips antics (molt lleig per un site que pertany a un cercador, Ask Jeeves) i això és molt incomode perquè sempre busco algo que he clipejat fa temps i mai ho trobo. Un cop muntat per bloglines vaig pensar que no costaria molt adaptar-ho també per del.icio.us, i així ha quedat.

Com ho he fet? Doncs utilitzant 4 plugins per wordpress i tocant una mica el codi per integrar-ho tot. Els plugins son aquests:

 • MiniPosts per fer la categoria miniposts, i fer que els miniposts, els bookmarks i el clipblog no apareguin ni als feeds ni a la portada.
 • FeedWordpress, per a importar els RSSs de delicious i bloglines, l’he modificat per a que quan importi els RSS els faci directament miniposts, així apareixen ocults. (hint: es podria fer el mateix amb flickr o qualsevol altre site que tingui feed)
 • Search Everything, aquest ja l’utilitzava (permet buscar dintre de comentaris i pàgines estàtiques) i l’he modificat per a que també busqui dintre dels posts ocults, ja que al filtrar-los del loop el wordpress els excloïa de les cerques.
 • Finalment Custom Posts Per Page per a augmentar el nombre de enllaços que es mostren a les categories de 10 (per defecte) a 25 que és el valor que he deixat de moment.

Si voleu baixar-vos els plugins amb les meves modificacions per integrar-ho al vostre blog els he empaquetat tots aquí, que aprofiti :).

This entry was posted in pofHQ, Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Miniposts, bookmarks i clipblog

 1. iolanda says:

  Pof, li “auguru” futur a aquest plugin. Molt Bona idea! 😉

 2. raver says:

  De veritat que a vegades passen coses ben curioses les quals només es podrien explicar amb l’existència d’alguna xarxa neuronal que connecta les ments entre els bloggers i els seus lectors.
  Aquest matí m’he decidit a endreçar una mica els clips del bloglines i he tornat a caure amb la gran incomoditat que representa no tenir l’opció de cerca. El meu pensament a derivat en buscar a les FAQ alguna solució, googlejar per veure que trobava o, fins i tot, escriure-los un mail perquè consideressin afegir la funcionalitat.
  Res de tot això m’ha fet falta, perquè al cap d’uns minuts… repàs als feeds i em trobo amb aquest post! És com imaginar quins posts t’agradaria que es publiquessin, i algún dels bloggers que llegeixes te l’escriu.
  Ja en saps d’un que li treurà profit al teu hack 😉

 3. Dan says:

  Jo cada dia estic més convençut de que s’hauria de fer un monument al tiu que va inventar el concepte plugin. Què seria de nosaltres sense ells?

  Boníssim hack Pau, gràcies per l’apunt 😉

 4. Ivo Sandoval says:

  Molt bon hack mussol!

  A apart de tot lo que ja han comentat, esta molt bé perque així ja ho tens en local i quan del.icio.us estigui caigut, no hi ha problema per buscar qualsevol link que tingia marcat.

  Ficat a la meva llista de Things To Do.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>