DD-WRT v24 suporta multiples SSIDs

L’altre dia comentava el tema dels Virtual Access Points, concretament parlava sobre la implementació de madwifi-ng per a xips Atheros; donçs ara acabo de flashejar un dels Linksys WRT45G que tinc per casa amb la versió v24 alpha de DD-WRT i sorpresa, també té suport de Virtual APs!!

He configurat dos SSIDs: un obert amb chillispot fent de portal captiu i un amb WPA-PSK amb bridge a la LAN cablejada, he hagut de toquetejar una mica els scripts d’arranc per a crear correctament la configuració del chilli ja que a través de la interface web només et deixa configurarlo per al LAN+WLAN (br0), LAN o WAN, i jo volía que només estigués al wl0.1, es a dir el SSID obert. Suposo que quan surti la v24 final aquests detallets ja es podrán tocar via web.

dd-wrt v24 VAP

El cas és que m’he quedat bastant sorprés al veure la feature de multiples SSIDs implementada amb el xipset Broadcom que porten els Linksys, ja que aquesta opció no la suporta Broadcom ni tansols està inclosa en el firmware original de Linksys per als wrt54g, no sé com s’ho haurà fet brainslayer, però aquest cop “em trac el sombrero”.

dd-wrt v24 VAP

Després d’unes quantes hores fent proves amb diferents dispositius i capturant les trames en mode monitor val a dir que la implementació és bastant cutre, ja que tots els SSIDs es publiquen amb el mateix BSSID, i això dona molts de problemes en segons quins drivers. Aquí teniu la captura d’una trama on es veu el SSID obert (mac de wl0.1) amb el BSSID de la interface física (mac de wl0):

dd-wrt v24 VAP

 • Amb un client Linux amb xipset Atheros (driver madwifi-ng) no he tingut cap problema, veig els dos SSIDs correctament i puc escollir el que vulgui i associar-me perfectament.

 • Amb un client WindowsXP SP2 amb xipset Atheros quan obtinc la llista de les xarxes sense fils disponibles només veig el SSID pofHQ-Open, però de vegades em diu que és una xarxa no segura i de vegades em diu que té WPA habilitat. Es impossible associar-se (a cap dels dos SSIDs) i obtenir connectivitat.

 • Amb una PDA amb Windows Mobile 2003 amb xipset Texas Instruments només veig el SSID pofHQ-Open i és al únic al que em puc associar.

 • Amb un client MacOS X amb xipset Broadcom només veig el SSID pofHQ-Open i és al únic al que em puc associar.

A part dels múltiples SSIDs (amb un sól BSSID, grr!) el DD-WRT v24 té moltes més opcions i és un dels firmwares més complerts que he vist fins ara per als Linksys, si el voleu provar heu de tenir en compte que encara és una versió alpha i que pot donar problemes, però té coses molt interessants per trastejar 😉

This entry was posted in gadgets, linux, wireless. Bookmark the permalink.

5 Responses to DD-WRT v24 suporta multiples SSIDs

 1. Quetzal says:

  Hola Mussol,

  Jo també tinc un Linksys WRT45G. Està xulo lo de poder tener VAP’s, una pena que la implmentació no sigui massa bona encara.

  Ara mateix estic inmers en la comprensió de asterisk pero poso aquest tema al TODO… :)

 2. GUiLTY says:

  impressionant :-)

  Podries publicar exactament quin és el model i revisió del AP en el que ho has fet?

  Salutacions.

  P.D: Quin dia publicaras un altre podcast? :-)

 3. pof says:

  Ho he fet en un WRT54G v3.1, però el dd-wrt et suporta qualsevol wrt54 g/gs, fins i tot els v5 amb el dd-wrt_mini.

  Lo del podcast… mmm, quan ploguin ranes 😉

 4. Ivo Sandoval says:

  La veritat es que esta de …. mare lo dels VAP 😀 l’acabo de provar i m’ha agradat molt, llastima de que sigui beta.

  Hem quedo sense VAP’s amb la versió 23 😉

 5. Enric says:

  Sem posa morcillona, vaig a baixarme el openwrt nou xD

  mua

  enric

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>