Si heu llegit el post anterior sabreu que m’he pasat a contracte amb Vodafone, així que a continuació explico com configurar el windows mobile 5 per a conectar a internet amb 3G o GPRS, configurar els MMS i accedir a Vodafone Live! comento una mica els preus que té actualment cada cosa i dono algun consell per als que heu contactat la promoció destinació vodafone.

Internet 3G / GPRS

Desde el menu d’inici, seleccionem Settings i anem a la pestanya Connections, un cop aquí fem click a la icona Connections i ens apareixerà una pantalla com a aquesta:

VF

La diferència entre My ISP i My work network és que a My ISP no podem configurar un servidor proxy i a My work network si, per tant, com per aquesta connexió no necessitem cap proxy seleccionem la opció Add a new modem connection sota de My ISP. A continuació posem un nom per a la conexió, per exemple “vodafone” i sel·leccionem Cellular Line (GPRS, 3G) com a modem, fem click a Next i introduim el APN “airtelnet.es”.

VF VF

El Nom d’usuari i la contrasenya es VODAFONE i VODAFONE, abans d’acabar fem click a Advanced i marquem les opcions de Use software compression i Use IP header compression, pulsem OK i ja hem acabat de configurar la connexió.

VF VF

Quan connectem amb aquesta connexió obtenim una IP pública directament, sense passar per cap proxy. La tarifa de dades va en funció del plà de dades que tinguem contractat, amb contracte sense contractar cap pla de dades el preu és de 0,5€/sessió, i cada “sessió” per a Vodafone son 256 Kb o 10minuts de connexió, es a dir, 2€/Mb si fem tràfic o 3€/hora si no fem tràfic.

Nota: Aquesta connexió no ve configurada als mòvils brandejats per Vodafone, la connexió que tenen preconfigurada és la de VF live que comentaré al final, per tant, per a la gent que t’atén al SAT això és com si et connectessis amb un PC utilitzant el mòvil com a modem.

MMS

En aquest cas, com tampoc necessitem cap proxy afegirem una nova connexió sota My ISP al apartat Connections que hem comentat anteriorment. Li donem un nom a la nova connexió, per exemple “Vodafone MMSC” i sel·leccionem Cellular Line (GPRS, 3G) com a modem, fem click a Next i introduim el APN “mms.vodafone.net”.

VF VF

El Nom d’usuari és “[email protected]” i la contrasenya és “wap125”, abans d’acabar fem click a Advanced i marquem les opcions de Use software compression i Use IP header compression, pulsem OK i ja hem acabat de configurar la connexió, però encara hem de configurar el MMS composer per a que utilitzi aquesta connexió.

VF VF

Accedim al correu a través del menú d’inici, fem click a Messaging, desde el Menu, seleccionem Tools -> Options, i clickem a sobre de MMS per accedir a la configuració. A la pestanya de Preferences, jo tinc marcades les opcións que veieu a continuació, però això va al gust de cadascú:

VF

Seguidament fem click a Servers i n’afegim un de nou fent click al botó New. Al server name posem per exemple “vodafone mms”, el gateway és 212.73.32.10, el port 9201 i l’adreça http://mmsc.vodafone.es/servlets/mms. Com la connexió la hem configurat a My ISP, això és el que hem de triar al desplegable de Connect via i finalment posem un limit de 100K per MMS (o més si voleu) i triem la versió WAP 1.2, per finalitzar feu click a ok:

VF VF

Per acabar, ens hem d’assegurar de que el servidor que hem afegit queda com a servidor per defecte, ho veiem perqué apareix una fletxa de color vermell al costat. Rebre MMS és gràtis, i aquí podeu consultar els preus d’enviament, que bàsicament són 0,2€ si ocupa menys de 1K, 0,6€ de 1 a 30K i 1,5€ de 30 a 300Kbytes.

Vodafone live!

Per acabar anem a configurar el servei Vodafone Live!, s’ha d’anar en compte perque això és el timo de la estampeta de vodafone, sense contractar res especial ens diuen que tenim una Tarifa Plana Live! Por Conexión això vol dir que paguem sempre 0,5€ per cada connexió que fem a VF live i rés més si no sortim de la pàgina de VF live, però la navegació fora de VF live surt 1€/Mb tarificat en blocks de 512K (400k = 0,5€ i 600k = 1€). El truc està en que dins de la pàgina de VF live està plé d’enllaços a contingut extern, i normalment desde el navegador d’un mòvil no és molt fàcil veure on apunta la URL d’un enllaç sense fer click a l’enllaç, així que ja us he avisat!

Amb aquesta connexió ens donen una IP privada i podem sortir a internet només per HTTP però sempre detràs d’un proxy.

En aquest cas, si que necessitem utilitzar un servidor proxy, per tant afegirem la nova connexió sota My work network al apartat Connections que hem comentat anteriorment. Li donem un nom a la nova connexió, per exemple “Vodafone Live!” i sel·leccionem Cellular Line (GPRS, 3G) com a modem, fem click a Next i introduim el APN “airtelwap.es”.

VF VF

El Nom d’usuari és “[email protected]” i la contrasenya és “wap125”, abans d’acabar fem click a Advanced i marquem les opcions de Use software compression i Use IP header compression, pulsem OK i ja hem acabat de configurar la connexió, però encara hem de configurar el proxy.

VF VF

Accedim a la pestanya Proxy Settings i sel·leccionem les opcions This network connects to the Internet i This network uses a proxy server to connect to the Internet. L’adreça del proxy és 212.73.32.10. Seguidament fem click a Advanced i configurem el proxy per HTTP (port 80), WAP (port 9201) i socks (port 1080).

VF VF

Per accedir a la pàgina de VF live heu d’entrar a la URL wsp://live.vodafone.com (també es pot per http://, però el wsp:// fà que el windows connecti per WAP utilitzant My work network i així no heu de connectar a mà). I això és tot, podeu consultar les tarifes de vodafone live! aquí.

Notes sobre la promoció Destino Vodafone

Per als que tingueu la promoció Destino Vodafone, vàlida fins al 21 de Setembre de 2006, la lletra petita diu això:

“INTERNET: connexió gratuïta a Vodafone live! i a Internet fins a 250Mb/mes. A partir de 250Mb, segons Pla de Preus. Exclosa navegació fora de Vodafone live!”

En paraules clares això vol dir que no us estan cobran els 0,5€/connexió a VF live, però si que us cobren el tràfic HTTP que feu si navegeu (fora de VF Live) a través de la connexió VF live, per tant no utilitzeu aquesta connexió per navegar. Amb la connexió de GPRS / 3G (la primera d’aquest post) hi ha 250Mb/mes gratuïts i sortiu directament a internet sense proxy, per tant aquesta és la que s’ha d’utilitzar.

Una altra cosa a tenir en compte és que es impossible saber quin consum teniu, ja que al fer una consulta de consum, ja sigue desde el movil (*131#) o desde internet a través de Mi vodafone les promocions i els descomptes no estàn aplicats.