Internet (GPRS / 3G), MMS i Vodafone live! en WM5

Si heu llegit el post anterior sabreu que m’he pasat a contracte amb Vodafone, així que a continuació explico com configurar el windows mobile 5 per a conectar a internet amb 3G o GPRS, configurar els MMS i accedir a Vodafone Live! comento una mica els preus que té actualment cada cosa i dono algun consell per als que heu contactat la promoció destinació vodafone.

Internet 3G / GPRS

Desde el menu d’inici, seleccionem Settings i anem a la pestanya Connections, un cop aquí fem click a la icona Connections i ens apareixerà una pantalla com a aquesta:

VF

La diferència entre My ISP i My work network és que a My ISP no podem configurar un servidor proxy i a My work network si, per tant, com per aquesta connexió no necessitem cap proxy seleccionem la opció Add a new modem connection sota de My ISP. A continuació posem un nom per a la conexió, per exemple “vodafone” i sel·leccionem Cellular Line (GPRS, 3G) com a modem, fem click a Next i introduim el APN “airtelnet.es”.

VFVF

El Nom d’usuari i la contrasenya es VODAFONE i VODAFONE, abans d’acabar fem click a Advanced i marquem les opcions de Use software compression i Use IP header compression, pulsem OK i ja hem acabat de configurar la connexió.

VFVF

Quan connectem amb aquesta connexió obtenim una IP pública directament, sense passar per cap proxy. La tarifa de dades va en funció del plà de dades que tinguem contractat, amb contracte sense contractar cap pla de dades el preu és de 0,5€/sessió, i cada “sessió” per a Vodafone son 256 Kb o 10minuts de connexió, es a dir, 2€/Mb si fem tràfic o 3€/hora si no fem tràfic.

Nota: Aquesta connexió no ve configurada als mòvils brandejats per Vodafone, la connexió que tenen preconfigurada és la de VF live que comentaré al final, per tant, per a la gent que t’atén al SAT això és com si et connectessis amb un PC utilitzant el mòvil com a modem.

MMS

En aquest cas, com tampoc necessitem cap proxy afegirem una nova connexió sota My ISP al apartat Connections que hem comentat anteriorment. Li donem un nom a la nova connexió, per exemple “Vodafone MMSC” i sel·leccionem Cellular Line (GPRS, 3G) com a modem, fem click a Next i introduim el APN “mms.vodafone.net”.

VFVF

El Nom d’usuari és “wap@wap” i la contrasenya és “wap125″, abans d’acabar fem click a Advanced i marquem les opcions de Use software compression i Use IP header compression, pulsem OK i ja hem acabat de configurar la connexió, però encara hem de configurar el MMS composer per a que utilitzi aquesta connexió.

VFVF

Accedim al correu a través del menú d’inici, fem click a Messaging, desde el Menu, seleccionem Tools -> Options, i clickem a sobre de MMS per accedir a la configuració. A la pestanya de Preferences, jo tinc marcades les opcións que veieu a continuació, però això va al gust de cadascú:

VF

Seguidament fem click a Servers i n’afegim un de nou fent click al botó New. Al server name posem per exemple “vodafone mms”, el gateway és 212.73.32.10, el port 9201 i l’adreça http://mmsc.vodafone.es/servlets/mms. Com la connexió la hem configurat a My ISP, això és el que hem de triar al desplegable de Connect via i finalment posem un limit de 100K per MMS (o més si voleu) i triem la versió WAP 1.2, per finalitzar feu click a ok:

VFVF

Per acabar, ens hem d’assegurar de que el servidor que hem afegit queda com a servidor per defecte, ho veiem perqué apareix una fletxa de color vermell al costat. Rebre MMS és gràtis, i aquí podeu consultar els preus d’enviament, que bàsicament són 0,2€ si ocupa menys de 1K, 0,6€ de 1 a 30K i 1,5€ de 30 a 300Kbytes.

Vodafone live!

Per acabar anem a configurar el servei Vodafone Live!, s’ha d’anar en compte perque això és el timo de la estampeta de vodafone, sense contractar res especial ens diuen que tenim una Tarifa Plana Live! Por Conexión això vol dir que paguem sempre 0,5€ per cada connexió que fem a VF live i rés més si no sortim de la pàgina de VF live, però la navegació fora de VF live surt 1€/Mb tarificat en blocks de 512K (400k = 0,5€ i 600k = 1€). El truc està en que dins de la pàgina de VF live està plé d’enllaços a contingut extern, i normalment desde el navegador d’un mòvil no és molt fàcil veure on apunta la URL d’un enllaç sense fer click a l’enllaç, així que ja us he avisat!

Amb aquesta connexió ens donen una IP privada i podem sortir a internet només per HTTP però sempre detràs d’un proxy.

En aquest cas, si que necessitem utilitzar un servidor proxy, per tant afegirem la nova connexió sota My work network al apartat Connections que hem comentat anteriorment. Li donem un nom a la nova connexió, per exemple “Vodafone Live!” i sel·leccionem Cellular Line (GPRS, 3G) com a modem, fem click a Next i introduim el APN “airtelwap.es”.

VFVF

El Nom d’usuari és “wap@wap” i la contrasenya és “wap125″, abans d’acabar fem click a Advanced i marquem les opcions de Use software compression i Use IP header compression, pulsem OK i ja hem acabat de configurar la connexió, però encara hem de configurar el proxy.

VFVF

Accedim a la pestanya Proxy Settings i sel·leccionem les opcions This network connects to the Internet i This network uses a proxy server to connect to the Internet. L’adreça del proxy és 212.73.32.10. Seguidament fem click a Advanced i configurem el proxy per HTTP (port 80), WAP (port 9201) i socks (port 1080).

VFVF

Per accedir a la pàgina de VF live heu d’entrar a la URL wsp://live.vodafone.com (també es pot per http://, però el wsp:// fà que el windows connecti per WAP utilitzant My work network i així no heu de connectar a mà). I això és tot, podeu consultar les tarifes de vodafone live! aquí.

Notes sobre la promoció Destino Vodafone

Per als que tingueu la promoció Destino Vodafone, vàlida fins al 21 de Setembre de 2006, la lletra petita diu això:

“INTERNET: connexió gratuïta a Vodafone live! i a Internet fins a 250Mb/mes. A partir de 250Mb, segons Pla de Preus. Exclosa navegació fora de Vodafone live!”

En paraules clares això vol dir que no us estan cobran els 0,5€/connexió a VF live, però si que us cobren el tràfic HTTP que feu si navegeu (fora de VF Live) a través de la connexió VF live, per tant no utilitzeu aquesta connexió per navegar. Amb la connexió de GPRS / 3G (la primera d’aquest post) hi ha 250Mb/mes gratuïts i sortiu directament a internet sense proxy, per tant aquesta és la que s’ha d’utilitzar.

Una altra cosa a tenir en compte és que es impossible saber quin consum teniu, ja que al fer una consulta de consum, ja sigue desde el movil (*131#) o desde internet a través de Mi vodafone les promocions i els descomptes no estàn aplicats.

This entry was posted in gadgets, wireless. Bookmark the permalink.

21 Responses to Internet (GPRS / 3G), MMS i Vodafone live! en WM5

 1. Marc Vallribera Ros says:

  Acabo de tornar de vacances i he vist que havies postejat les dades de configuració. Moltes gràcies! :)
  De totes maneres no aconsegueixo fer anar el Vodafone Live! :(
  Ho he configurat tot com ho tens tu i no aconsegueixo connectar. Si desconnecto la compressió per software sí que es connecta pero a l’anar a wsp://live.vodafone.com es queda “Conectando…” i acaba donant error. En canvi, si obro qualsevol altre pàgina d’internet amb aquesta connexió, sí que em funciona…
  Les altres connexions (MMS i Internet) em van bé (ja em funcionaven abans) però sense la compressió per software (si l’activo no connecta).
  Pot ser perquè la TyTN es connecta per 3G o alguna cosa aixi?
  Alguna idea? Estic desesperat….. buaaa… :'(

  Gràcies de totes maneres!

 2. Marc Vallribera Ros says:

  Bé, em contesto a mi mateix perquè ja ho he aconseguit! 😀
  Les uniques diferències entre la teva configuració i la meva son que jo tinc desactivada la compressió per software (si no no connecta) i el proxy només esta per a HTTP i WAP (al Socks no).
  I ja em fuciona!! 😀 Tan temps intentant-ho i ja ho he aconseguit…
  Em sembla que ploraré de l’emoció! Jejejeje

  Eis, mil gràcies!

 3. mitac says:

  hola, m´agradaria fer una consulta, ja que veig que domineu el tema molt millor que jo (bé, jo no en tinc ni idea de PDA).
  He comprat una PDA a l´agost i tinc un problema gros, m´explico :
  Funciona amb tarjeta que ja tenia de VF (prepagament) i cap problema fins que veig que sense fer trucades (una a la nit a ma mare >1min.) el saldo de la tarjeta quedava fos en apenes 3 ó 4 hores (en recarreges de 20 Eu. cadascuna!). M´en vaig a la botiga de VF mes propera (jo,de vacances lluny de casa, es clar…grr!) i em diuen : si…es que et conectes mes de…50 cops al dia ! ( i nit). Nota: tanco correctament (crec) el IExplorer i tanco també “finalizar tareas” pero res perque ara tinc un altre nº. d´un mòbil vell que tenia (de contracte amb movistar) sense configuració per internet i amb límit de saldo (per si de cas) i el “tío” continua tractan de conectar-se ell solet perque veig que “G” passa a -x de tant en quant…en fi, que us ho agrairia molt si em poguesiu ajudar. Moltes gracies per endavant .

 4. Marc Vallribera Ros says:

  A mi també s’em connectava automàticament i el que vaig fer és treure la contrassenya de la connexió a Internet GPRS. D’aquesta manera si algun cop intenta connectar-se “automàticament” no pot fer-ho. Quan sí que vull que es conneti poso la clau (vodafone) sense marcar allò de “recordar contraseña” i llestos!
  Espero que et serveixi!

 5. Nacho says:

  Yo estoy negro con el tema este del GPRS. Todabia estoy esperando mi tytn (bueno en verdad es la vodafone v1605), pero vengo de una qtek 8310, y cuando trastee con el gprs no me podia creer que no tubieras una manera de “detener” la conexion. LLegé a mandar un post al foro de “developers” de Windos Mobile, aunque creo que nunca me haran caso, porque es una cuestion politica, o dicho de otra manera, es una bajada de pantalones de MS ante los operadores.

  Yo en la 8310, lo solucione variando el nombre de AP, en concreto le añadia una “a” para bloquearlo, y se la quitaba para conectarme. Creo que es la solucion más rápida y barata, ya que al no encontrar el AP ‘interneta’, ni siquiera se produce tráfico, cosa que no se si es igual variando la contraseña.

  De todas maneras tengo la ilusion de poder solucinarlo con la tytn, porque me parecio leer el otro dia un hack para el registro que mostraba un icono que permitia habilitar/deshabilitar las conexiones gprs/3g.

  Haber como me llega la v1605, tengo miedo de que venga “lockeada”, y de momento no se conoce como liberarla… gratuitamente claro.

 6. pof says:

  Nacho, la 1606 con VF españa te vendra locked, de momento puedes mirar en imei-check, pero si quieres esperar creo q en breve tendremos un unlocker, ve pasando por el foro de TyTN Upgrading en xda-developers. 😉

  Respecto a lo de conectar / desconnectar, en WM5 tienes un boton en el “comm manager” y no hay que ir haciendo “chapucillas” para q no se conecte solo si tienes las cosas bien configuradas.

 7. Nacho says:

  Gracias Pau. En ese foro precisamente es donde lei, que las v1605 estaban entregandose sin lock, pero creo que tu tienes una, asi que tu información es más fiable.

  Lo del gprs, no puedo decirte nada ya que ahora mismo no tengo nada , mi 8310 se fue para almeria hace ya 2 semanas y el nokia 3210 que llevo ahora, no encuentro esas opciones que me dices 😉

  De todas maneras me extrañado mucho lo que me dices, porque en su dia prové varias cosas y no conseguí nada, y al final tuve que hacer la chapuza que explicaba mas arriba. A ver si cuando me llegue la tytn puedo hacerlo bien por que la verdad es que es muy importante.

  Por cierto lo de “imei-check” ya lo habia visto, pero la verdad es que no me da muy buena espina. Sabes tu si es fiable? No quisiera carcarme el telefono el primer dia de tenerlo y encima pagando.

 8. Nacho says:

  Por cierto Pau, no funciona el redirector de links. O igual esta mal creado el que me pones en tu mensaje, la cueston es que no va (sin parsearlo digo)

 9. pof says:

  Yo tengo una HTC TyTN brandeada de HTC, no una v1605 brandeada de Vodafone. La mia la compré sin SIMLock. En la wiki de xda-developers tienes esta página donde puedes ver las distintas versiones de HTC Hermes y si tienen simlock o no:
  http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_Versions

  Si te fijas la V1605 en UK viene sin simlock, pero en españa viene bloqueada para Vodafone.

  Respecto a imei-check, a la gente le ha dado buenos resultados y el unlock es al instante (introduces tu IMEI, descargas el software, pagas por paypal y listos) aunque si no tienes prisa mejor esperar a que saquemos un unlocker gratuito :)

  Ya he arreglado el enlace anterior, gracias :)

 10. Nacho says:

  Bueno, pues ya tengo la v1605 y efectivamente viene “lockeada”. El procedimiento de imei-check:perfecto. Rapido y efectivo.
  La verdad es que no estoy del todo contento con mi tytn. Yo tenia un 8310 de movil y una hx4700 de pda, y queria unirlo en un solo dispositivo… y lo que peor me sabe es el tamaño. me parece grande para usarlo de movil. Ademas no me acostumbro al manejo de los botones, entre otras cosas porque desconozco sus autenticas funciones. Pues eso que como movil, no me acaba de buscar. Ademas he hecho un par de llamadas en sitios donde llamaba con mi 8310 y se me ha cortado, no se si por condiciones temporales, o es cosa de la sensibilidad.
  Tambien he encontrado problemas con los programas. Aparte del ya conocido del TCMP, no consigo que me funcione el Acrobat 2.0… simplemente no arranca. He probado instalarlo en memoria principal y tampoco. Ademas el TT5 me funcionaba exageradamente lento, aunque ahora le he instalado el 6 y parece que ha mejorado. El destinator 6 tambien va bastante agil.
  El tema del procesador me tiene bastante perplejo, porque hay cosas en las que parece mucho mas potente que el de mi hx, y otras veces, parece muy lento. En general me parece que los mayores problemas vienen por el subsitema de video. Pero tampoco lo entiendo, porque creo que lleva uno de ATI… igual que la hx.

 11. Nacho says:

  Por cierto lo del mms… no tengo claro si me funciona o no. He podido enviar un mms a una compañera, pero el que me envia ella, si recibo la nota de mms, pero luego no descarga, no se, esto de los mms, creo que nunca arrancará.

  Tampoco he conseguido saber como capar lo del GPRS/umts. Al final haré el procedimiento cutre… cambio de punto de acceso…

 12. iznogud says:

  ya me conecto a vodafone live! (Eis, gràcies)pero las televisiones no aparecen ¿que faltará?

 13. Abel says:

  Gracias desde de Madrid!

  Un gran tutorial.

 14. pof says:

  Para ver los enlaces de las TV tienes que cambiar el “HTTP USER AGENT” del PIE, esta en una clave del registro. El portal de VF live muestra una pagina distinta en función de como se identifica el navegador.

 15. Christian says:

  deseo activar el internet de mi movil (v360)

 16. Fcesc says:

  Collonut el tutorial. Moltes gràcies. Les companyies ha jo podrien fer aixi no? Busques i rebusques a la seva pagina web i no trobes cap opcio de configuracio amb un tutorial com aquest :)
  MOOOOOOOOOOLTES GRÀAAAAAAAAAACiES de nou

  Fcesc

 17. Àngel says:

  Moltes de gràcies. De veritat.
  Per fi acabo de configurar correctament el meu Qtek 9000 després de dos mesos d’intents i un parell de telefonades al servei tècnic de Vodafone. No puc entendre que no sàpiguen configurar aquests aparells per connectar amb la seva xarxa: les instruccions que m’hi facilitaren només m’han fet perdre el temps i no tenen res a veure amb les que he trobat aquí i que sí m’hi han permès accedir. Ara puc connectar via http a Internet i wsp a Vodafone Live! (per cert, he vist que “desaparèixen” moltes de les opcions que em surten amb el Nokia 6630, per exemple). Això sí, he de deixar les opcions “Use sotfare compression” i “Use IP header compression” desactivades. Sabeu per què? Exactament què canvia?

 18. Alex López says:

  Hola,

  Tengo el problema que algunos comentan. El HTC tytn me conecta solo continuamente a 3G…

  Cuando pulso el botón COMM MANAGER, todos los puedo activar o desactivar menos el “Conexión de datos” y el que sale un sobre.

  El icono de “Conexión de datos” sale activo cuando se contecta automaticamente, pero cuando lo pulso, corta la conexión, pero se queda inactivo, por lo que no puedo desavitarlo para que no vuelva a conectar automaticamente.

  Espero que me haya explicado.

  Gracias y felicidades por este fantastico blog

 19. Ali3n says:

  Moltes gracies per la informació!!

 20. Pingback: ¿Puedo conectar el portátil a un móvil HTC p3600 con tecnología 3G? @ Luis Angel Cofiño

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>