Coses sobre HTC i xda-developers

HTC Hermes

Fa dos mesos que no feia cap post… he estat mooolt liat aquests dos mesos, a part de feina i estudis, desde que em vaig comprar la HTC Hermes (TyTN) m’he enganxat moltíssim a hackejar-la… de tant en tant rebo algun mail de gent que em pregunta coses sobre la Hermes, donçs totes les respostes les teniu a xda-developers:

Desde el primer moment el meu objectiu era bootar un kernel de Linux, per desgràcia això encara no és possible, pero havia de conèixer al màxim el dispositu per tal d’arribar a fer-ho. El primer pas va ser aprendre com funcionava el nou format NBH dels upgrades de ROM, per poder extreure les diferents parts. Aquest format ha canviat respecte a versions anteriors de PDAs de HTC, pero pel que sembla tots els nous dispositius d’HTC utilitzaràn aquest format a partir d’ara (Treo750, Trinity, Artemis, Excalibur, StarTrk, etc…).

Despres he estat investigant moltissim sobre el bootloader de la Hermes, gràcies a l’ajuda de l’esteve vam descobrir com autenticar-nos al bootloader amb el password correcte que es genera dinàmicament i permet utilitzar totes les comandes.

Gràcies a alguns contactes, he anat aconseguint ROMs en primicia, no només per a la Hermes sinó també per a altres dispositius d’HTC:

També he pogut extreure roms de radio, per actualitzar només la radio stack sense haver de fer hard reset, gràcies a les fotos que ha publicat la gent que ha obert la Hermes (jo encara no m’he atrevit!) hem anat descobrint el hardware que porta dins, molt útil per al port de Linux, he estat ajudant a gent que s’ha carregat la Hermes fent un upgrade, etc, etc… no acabaría mai: ja porto 870 posts als forums de xda-developers :)

Ara mateix estic intentant fer enginyeria inversa sobre el unlocker de imei-check per treure-li el simlock a la Hermes i oferir un unlocker gratuït, simplement per apendre com funciona la “security area” i la rom de radio :)

Ah! i se m’oblidava: em vaig comprar una segona HTC Hermes per ebay ($400), un model de preproducció amb security level 0 i SuperCID, molt útil per apendre com funciona la Hermes realment 😉

Ja us contaré més coses, ara vaig a preparar-me la maleta que demà me’n vaig cap a Alemania una setmaneta de vacances…

This entry was posted in gadgets, linux, personal, trips. Bookmark the permalink.

7 Responses to Coses sobre HTC i xda-developers

 1. MiKi says:

  Che, quan he vist un post teu casi ni meu creia xD i he pensat o es de VoIp o de la PDA XDD i la he clavat jajajaja. Per cert que calladito te lo tenias lo de les vacances aisss sinverguensa! xDD en fi que les disfrutes i que vaigue tot be 😉

 2. Jordi says:

  Has pogut comprovar si funciona el FON, aquest router de skype que, cedint el teu senyal de wifi a la comunitat FON, et permet alhora gaudir del senyal dels altres quan estàs fora de casa? Hi veus futur?

 3. pof says:

  No he provat fon, pero suposo que si que deu funcionar. El wifi no l’utilitzo molt, ja que m’és molt mes comode connectar amb 3G. Respecte a FON, no estic molt d’acord amb la seva política i crec que venen bastant de fum. De tant en tant vaig seguint el blog de Martin per veure les barbaritats que diu :)

 4. Jordi says:

  Vaig entrar al blog del Martin. Tanta obsessió per ser genial el fa vorejar el ridícul.
  Acabo de tenir una HP 6915 a les mans, i el preu i prestacions són bastants similars a la teva HTC, Et sembla una bona opció per un usuari més “amateur” que tu? Potser la gran diferència és el GPS inclòs.
  Gràcies!

 5. Alfonso says:

  Hola Pau,
  Impresionant el teu blog, ja m’agradaria saber tant com tú, pero es impossible per mi.
  Bé m’agradaria que m’ajudessis a resoldre un petit problema amb la Tytn, i suposo que será molt fàcil per tú d’esbrinar si es que ja no ho saps.
  En fi, el problema es que he intentat posarme una aplicació per grabar les converses, i alhora de reproduïr-les només s’escolta la meva veu parlant i no les dels altres interlocutors. I ha un problema de hardware o de software? ´per cert, m’hi vaig instal.lar vito audio notes v1.25 i també LivePVR, ambdues aplicacions amb el mateix resultat negatiu.
  Podries ajudar-me? es posible solucionar-ho amb algún upgrade de rom, si fos hardware el problema? ja no sé que fer ni pensar.
  Moltíssimes gràcies per endavant, i continua així.

 6. pof says:

  Alfonso, llegeix aquest artícle de Menneisyys sobre el tema, sento no poder ajudar-te més.

 7. laaf says:

  Dear POF

  I have a problem, my HTC elf is bricked (with e colours) and when I can not make the connection between PC ans HTC to run any software, can you help me.

  Caro POF
  tenho um problema com o meu HTC, está “bricked” com as tres cores, não consigo comunicação entre o PC e o HTC elf e deste modo não consigo instalar qualque software. POdes ajudar-me.

  Muito obrigado.

  a resposta pode ser envia para o mail!

  parabéns pelo Barca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>