Continuant amb la meva obsessió per trovar el smartphone ideal, avui he llegit una entrevista a Ya-Qin Zhang, el tio de Micro$oft que s’encarrega de dirigir el desenvolupament de Windoze CE i Windoze Mobile. La impressió que dóna és que al gegant de Redmond li ha costat molt penetrar en el camp dels dispositius mòbils degut a que els fabricants i els operadors tenien por de que el sistema operatiu petés com ho fa el Windoze en el mercat dels equips d’escriptori. A mi la veritat es que em fà una mica de repelús pensar que cada cop que hagi de mirar la pantalla del mòbil veuré el S.O. de les finestres, per no dir que segur que es penjarà, tindrà problemes de seguretat, virus i totes aquestes coses a les que els usuaris de Windoze estan tan acostumats… El problema: trovar un smartphone que *no* porti un Window$ Mobile i que estigui a l’altura en característiques i prestacions, es a dir: wi-fi, bluetooth, gsm/gprs, slot sdio, navegador, client de correu amb soport de imaps, client ssh, reproductor de mp3/ogg, lector de pdf’s, que pese poc, que ocupi poc, que tingui un teclat decent, que li duri molt la bateria i posats a demanar que sigui barato i que et fasi el cafè… algún día el trovaré!