Això de montar les particions automàticament era un tema que em volia mirar, ara que m’he comprat el HD USB ja que trovo que és més còmode que montar-les a mà, la veritat es que mai m’hagués pensat que fos tan fàcil, aquí la recepta que m’ha passat l’Esteve, per als que ho volgueu montar en dos minuts:

Al kernel, heu d’entrar a l’apartat “File Systems” i sel·leccionar l’opció “Kernel automounter version 4 support”. Desprès s’han d’instalar les user space tools, si utilitzeu Gentoo com jo, només cal fer això:

# emerge autofs

Llavors editem el fitxer /etc/autofs/auto.master per especificar sobre quin directori funcionarà l’autofs, jo l’he fet de la següent manera:

/mnt /etc/autofs/auto.mnt --timeout 10

Amb la opció timeout especifiquem el temps que volem que tarde en desmontar la partició automàticament.

Llavors editem el fitxer /etc/autofs/auto.mnt i especifiquem les unitats que volem que ens monte automàticament i amb quines opcions. A mí m’ha quedat aixi:

cdrom -fstype=iso9660,ro,uid=5000,gid=100 :/dev/cdrom dos -fstype=vfat,uid=5000,gid=100 :/dev/hda1 usb -fstype=vfat,uid=5000,gid=100 :/dev/sda2 camara -fstype=vfat,uid=5000,gid=100 :/dev/sda1

Finalment, només cal arrancar el dimoni d’autofs amb /etc/init.d/autofs start.

A partir d’ara quan faig un ls -l /mnt/usb em monta automàticament el HD USB i me’l desmonta després de 10 segons sense utilitzar-lo. :)