Miguel de Icaza a UOCFa una estona he arribat de la UOC, de la conferencia que ha fet Miguel de Icaza sobre Mono a la UOC.

La conferència ha estat molt bé, al menys jo que no tenia pràcticament ni idea de Mono ni de .NET m’he posat una mica al dia sobre el tema i ara em puc fer una idea de que es pot fer amb Mono. La xarrada en sí ha tingut un nivell tècnic bastant alt, Miguel ha començat preguntant quants dels asistents eren programadors, i quants utilitzaven Linux i quasi tots els asistents han aixecat la mà, i el nivell de participació del públic ha estat exemplar. Miguel ha fet uns quants exemples amb C# i ens ha ensenyat com funcionava el IDE per desenvolupar aplicacions, també ha demanat a algú del public que li dictés un fragment de codi en python per demostrar que es poden fer corre aplicacions programades amb uns quants llenguatges, i ha posat l’exemple de que ara es podría fer una aplicació multi-plataforma amb BASIC sense que ningú s’enterés de que l’has fet amb BASIC :) Ha comentat que de moment el debugger no està llest, però que estan desenvolupant-lo i també ha explicat una mica el que serà iFolder, que pel que he entés vol avançar-se al WinFS i proporcionar per exemple un sistema per a mantenir sincronitzats els arxius entre diversos ordinadors (pc de casa, de la feina, laptop, etc…) amb posibilitat de resoldre conflictes al estil CVS però de forma més visual. També ens ha ensenyat un programa per organitzar fotografíes que tenía molt bona pinta i hem pogut veure que trevalla en 20 escriptoris virtuals al seu Gnome, i fa servir moltes versions inestables ;)

En resum, ha valgut la pena anar-lo a veure, per als curiosos aquí estàn les fotos que he fet.