skype logoDurant els últims mesos, Skype s’ha posicionat com a la killer app de la veu sobre IP. Molt interessant la entrevista que Engadget li ha fet a Niklas Zennstrom, co-fundador i CEO de Skype. En ella Niklas deixa anar algunes pistes sobre el model de negoci de la companyia, actualment basat amb la venda de minuts cap al POTS a través del servei SkypeOut, del que ja vam parlar fa un temps.

Skype té pensat ampliar el seu model de negoci amb altres serveis de valor afegit, com per exemple SkypeIn , que permetrà fer trucades a un usuari de Skype des de una linia telefònica normal, a més de la venta de accesoris per a millorar la experiència del usuari, com per exemple els headsets que actualment esta promocionant amb Plantronics, o el nou telèfon USB que permet la connexió al PC per a utilitzar-lo com si fos un telèfon convencional, però que enruta les trucades a través de Skype.

A la entrevista, el CEO de Skype també revela que s’estan desenvolupant clients de Skype per a altres plataformes mòbils com Windows SmartPhone, Symbian i Palm, tot i que encara no estàn disponibles les dates de llançament de Skype per a aquestes plataformes. Serà emocionant veure com qualsevol dispositiu amb capacitat de connexió a internet es capaç de fer una trucada amb cost 0 a un altre dispositiu similar, que comencin a tremolar les telecos…