Aquests díes estic llegint a quantitat de blogs notícies sobre el tsunami provocat pel terratrèmol qualificat amb un 9 a la escala de Richter que recentment ha afectat el sud-est asiàtic, he recopilat les dades que m’han semblat més curioses:

· Ha provocat una petita variació (6 centímetres) en la inclinació del eix de rotació de la terra, també és possible que hagi variat en un microsegón (una millonèsima de segón) la velocitat de rotació de la terra. Ha provocat canvis geogràfics com el desplaçament lateral d’uns 20 metres a algunes illes com Nicobar (India) y Simeulue (Indonesia). Font: El mundo

· DigitalGlobe ens mostra imatges de satèl·lit d’abans i després del tsunami.

· S’està utilitzant triangulació de telèfons mòbils per rescatar als turistes que utilitzaven el seu mòbil en roaming. En el moment del tsunami hi havien 10.252 telèfons en roaming internacional utilitzant les xarxes de telefonía local de Sri Lanka, dels quals 5.983 (el 58%) es van apagar i no s’han tornat a encendre després del desastre, la resta –4.269 telèfons mòbils– s’han utilitzat per a fer com a mínim una trucada després de la tragèdia. Font: ABC News Australia, via DailyWireless.

· Us podeu descarregar imatges de videoaficionat del tsunami, aquí (torrent), aquí, i aquí. Font: BoingBoing.

· Google recopila una sere de fonts d’informació i adreces per fer donacions.