Desde que vaig activar el captcha per a evitar el spam als comentaris no havia tingut més spam fins avui, que he començat a rebre spam a través dels trackbacks, així que al final he deshabilitat el plugin del captcha i he activat la moderació, es a dir, que quan feu un comentari no apareixerà al instant, sinó que haureu d’esperar a que jo l’aprovi.

No m’agrada gens aquesta solució, ja que pot crear confusió al que comenta (no veu el seu comentari després de fer-lo i pot pensar que s’ha perdut) i a més em crea feina a mi, que hauré d’estar pendent de si hi ha comentaris o no per a publicar-los. Així que quan tingui una estoneta intentaré buscar algún dels infinits plugins anti-spam que hi ha per a wordpress que em pugui evitar passar per la moderació… s’accepten suggeriments.

Update : Finalment he activat la moderació de trackbacks i pingbacks amb aquests plugins, i he tornat a posar el captcha per als comentaris.