Fa un temps Marilen Corciovei va penjar aquest post on publicava una versió modificada de vsound que permet gravar converses de Skype. Ahir em vaig decidir a provar-lo y vaig veure que algunes coses fallaven, molts cops els interolocutors de la conversa anaven desfassats l’un de l’altre i de vegades ni tan sols es gravava. Després de mirar una mica el codi vaig veure on estava el problema i he implementat un mecanisme molt bàsic de control que sol·luciona el problema de l’audio desfasat i sempre grava correctament la última conversa que hem realitzat. Si us el voleu descarregar el teniu aquí: skype-rec.tar.gz.

Per a executar-lo només cal fer ./skype-rec /opt/skype/skype substituint el path per el lloc on tingueu instal·lat l’executable de skype. La última conversa queda gravada en un fitxer quan es tanca Skype.

Skype-rec funciona de la mateixa manera que vsound, es carrega en forma de lliberería dinàmica amb LD_PRELOAD i substitueix algunes crides bàsiques al sistema com open() read() i write() per guardar la entrada de micròfon i la sortida d’altaveus en dos fitxers separats. Després aquest dos fitxers es barregen amb sox, per tant per a que funcioni també heu de tenir sox instal·lat.

Espero que us sigui útil! :)

UPDATE : Nathan Poznick (kraken), ha modificat la meva versió per a que grave totes les converses i ha reescrit el script per a llançar skype en perl, afegint-li les modificacions pertinents per a que barregi totes les converses que s’han gravat. Podeu seguir la història en el thread original als forums de Skype. La versió de kraken es pot descarregar aqui.