A través de msmobiles he escoltat el podcast #4 de PocketInfo.nl, on entrevisten a Jim Morrison, el CEO de Carrier Devices (i-mate).

La entrevista (amb anglés) és molt interessant, el primer que li pregunten és que en pensa de 3G i WiFi, on Jim contesta que Wi-Fi és més econòmic per a l’usuari, pero 3G te més cobertura i es normal que sigui car per que les operadores han de pagar la inversió que han fet en infrastructura i per això fan tot el possible per a que la gent es mogui a 3G.

Després explica que i-mate va començar amb el projecte XDA, es van juntar un grup de gent que trevallaven a British Telecom. Van començar a Glasgow (escòcia) i al buscar possibilitats d’expansió l’orient mitjà els va semblar un bon lloc i per això es van establir a Dubai que a més de ser un país sense impostos, van poder especialitzar-se en la personalització dels seus dispositius per a adaptar-los a arabic (escriptura, calendari…).

Quan li pregunten que té i-mate d’especial que la fa més bona marca que Qtek i altres marques que també comercialitzen productes de HTC, Jim contesta que hi ha certes coses que els diferèncien dels altres, com clubimate i la seva botiga on-line, el suport tècnic on-line per a clients. També diu que fan personalitzacions per a empreses per a asegurar-se de que puguin fer el que necessiten amb els seus dispositius, per exemple si ets un carrier ells et poden estalviar moltes trucades al soport tècnic, ja que testejen les teves aplicacions, et fan roms a mida, et preparen els upgrades, etc.

Parlant de carriers, li pregnunten també que en pensa de carriers com Orange o T-Mobile que s’estan posant al negoci de la venta de PocketPC phones amb dispositius de marca blanca HTC amb la seva propia marca, on contesta que imate ofereix millor suport i molts cops els usuaris de dispositius brandejats amb la marca d’una operadora acudeixen a i-mate per al suport personalitzat que la operadora no els pot oferir.

Respecte als acords amb skype, comenta que està molt content de com funciona skype amb els dispositius i-mate, que ofereix moltes avantatges ja que les trucades surten molt barates o gratis i que per això ells estàn apostant per dispositius amb wifi i fins i tot els smartphones que distribueixin portaran skype de serie.

Sobre WM5 (mobile 2005 / magneto) contesta que els nous dispositius que anunciaran el 24 de setembre al GITEX vindran tots amb aquest sistema operatiu, però que no trauran actualitzacions per als dispositius actuals. Com a excusa posa l’exemple de la imate JAM que no té prou memoria.

Respecte als consumidors de i-mate Jim ha comentat que hi ha 3 grups diferenciats, els que utilitzen els dispositius com a entreteniment, els que els utilitzen per negocis i els que ho fan per les dos coses; també comenta que amb la JAM han notat que hi ha moltes més dones usuaries d’aquest dispositiu. I parlant de la JAM, comenta que de cara al futur el format de PocketPC phone que s’imposarà serà similar a la JAM.També diu que al Juliol presentaran una PDA (sense telèfon) amb WiFI i GPS incorporat – portara software de navegació, pero no diu quin – i a la llarga també acabaran fent PocketPC Phones amb el GPS integrat.