Fa un temps vaig crear una nova categoria al blog per fer un experiment i encara no n’havia parlat fins ara per que no tenia massa clar si li donaria ús o no, es tracta de la categoria minipost on en el moment de publicar aquest article hi ha 8 mini-posts. En principi és una categoria especial, que no apareix a la portada ni als feeds (rss, atom) i la vull usar per emmagatzemar informació que em fa gràcia tenir al blog, però que no considero important com per a publicar-la a portada, simplement per que és un enllaç per recordar, una tonteria que m’ha fet gràcia o algo que m’he de mirar amb més calma però pel que sigui no he tingut temps… així que totes aquestes coses acaben a la categoria mini-post. Aquesta categoria té un feed rss propi on us podeu sindicar si voleu llegir els meus miniposts.

També he afegit dues seccions noves: Bookmarks i ClipBlog. La secció Bookmarks és un mirror del meu del.icio.us, i la secció ClipBlog és un mirror del ClipBlog de Bloglines on guardo els posts que llegeixo a altres blogs que considero interessants. Aquestes seccions també tenen un rss propi on us podeu sindicar: Bookmarks rss i ClipBlog rss

Perquè he fet això? Doncs perquè així des de la capsa de cerca del meu blog tinc un lloc unificat per buscar també als enllaços que publico a del.icio.us i als clips que faig a bloglines. La idea inicial va sorgir perquè bloglines al teu clipblog només et mostra els últims 20 clips, i no permet fer cerques als clips antics (molt lleig per un site que pertany a un cercador, Ask Jeeves) i això és molt incomode perquè sempre busco algo que he clipejat fa temps i mai ho trobo. Un cop muntat per bloglines vaig pensar que no costaria molt adaptar-ho també per del.icio.us, i així ha quedat.

Com ho he fet? Doncs utilitzant 4 plugins per wordpress i tocant una mica el codi per integrar-ho tot. Els plugins son aquests:

  • MiniPosts per fer la categoria miniposts, i fer que els miniposts, els bookmarks i el clipblog no apareguin ni als feeds ni a la portada.
  • FeedWordpress, per a importar els RSSs de delicious i bloglines, l’he modificat per a que quan importi els RSS els faci directament miniposts, així apareixen ocults. (hint: es podria fer el mateix amb flickr o qualsevol altre site que tingui feed)
  • Search Everything, aquest ja l’utilitzava (permet buscar dintre de comentaris i pàgines estàtiques) i l’he modificat per a que també busqui dintre dels posts ocults, ja que al filtrar-los del loop el wordpress els excloïa de les cerques.
  • Finalment Custom Posts Per Page per a augmentar el nombre de enllaços que es mostren a les categories de 10 (per defecte) a 25 que és el valor que he deixat de moment.

Si voleu baixar-vos els plugins amb les meves modificacions per integrar-ho al vostre blog els he empaquetat tots aquí, que aprofiti :).