Aquests dies he estat provant un Wi-Spy que hem comprat a la feina, és un analitzador d’espectre que funciona per USB i només escaneja la banda de frequències de 2400 fins a 2483 MHz.

Wi-Spy és útil per detectar la interferècia provocada per dispositius que treballen a la banda lliure de 2,4Ghz, com per exemple xarxes wifi, telèfons inalàmbrics, bluetooth, ZigBee, càmares de vigilància, i fins i tot forns microones que omplenen la banda de soroll si no estàn perfectament apantallats (i els dos als que he apropat el wi-spy no ho estàn!).

El software que porta és molt simple d’utilitzar i permet fer-nos una idea de com està de saturada la banda de frequències que volem utilitzar per escollir el millor canal per colocar un punt d’accés. A continuació podeu veure un parell de captures del software, que està disponible tant per a Linux com per a Windows:


Per instalar el software de wispy per a Linux amb Gentoo, només cal fer un emerge wispy-tools i si tenim suport de USB al kernel només cal posar-lo al USB i veurem com el sistema el detecta:

usb 1-2: new low speed USB device using uhci\_hcd and address 2 usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice hiddev96: USB HID v1.11 Device [MetaGeek Wi-Spy] on usb-0000:00:1d.0-2

Més informació a la web oficial de wispy: MetaGeek.Net.